Izvor: Nezavisne Novine, 24.Apr.2017, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen festival "Dani harmonike"

UGLJEVIK - Aleksandar Popović iz Srbije laureat je Devetog međunarodnog festivala "Dani harmonike" u Ugljeviku koji je ove godine okupio više od 300 takmičara iz svih republika bivše Jugoslavije, Austrije, Mađarske, Ruminije, Bugarske, Ukrajine i Rusije.

Nakon sinoćnjeg proglašenja pobjednika u svim kategorijama u disciplinama solista, kamernih sastava i orkastara, Juri Šiški i laureat Festivala Aleksandar Popović održali su koncert u Centru za kulturu u Ugljeviku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Organizator festivala "Dani harmonike" Slaviša Perić rekao je novinarima da je, prema ocjeni stručnog žirija, nivo izvođenja takmičara znatno podignut u odnosu na prethodne godine i da kvalitet izvođenja raste zahvaljujući seminarima i usavršavanju koji prate ovaj festival.

Perić je naveo da su pedagozi i žiri Festivala bili najeminentnija imena kada je riječ o akademskoj muzici na harmonici Juri Šiškin i Vladimir Murza.

"Festival je praznik harmonike gdje se takmičari i njihovi roditelji i nastavnici rado okupljaju da razmjenjuju iskustva i stiču nova poznanstva, a najavažnije je da se učenici uz usavršavanje druže i provode vrijeme uz harmoniku u prelijepom ambijentu", zaključio je Perić.

Festival će večeras biti nastavljen gala koncertom svih učesnika u Centru za kulturu u Bijeljini, a završno veče "Dana harmonike" biće koncert Vladimira Murze 25. aprila u Centru lepih umetnosti "Gvarnerius" u Beogradu.

U konkurenciji orkestara pobjednik festivala "Dani harmonike" u Ugljeviku je orkestar "Harmonika" iz Srbije, pobjednik pretkategorije je Sava Ilić iz Srbije, najbolji takmičar u prvoj kategoriji je Slavoljub Marić iz Srbije, a Vlajko Jovanović iz Srbije pobjednik je u drugoj kategoriji.

Najbolji u trećoj kategorije je Radovan Ivanović iz BiH, Milan Lazić iz Srbije pobjednik je četvrte kategorije, Aleksandar Popović iz Srbije najbolji je u konkurenciji pete kategorije i LJiljana Dačanin iz Srbije pobjednik je šeste kategorije.

Aida Halilčević, Lejla Hadžihasanović i Lejla Grbić iz BiH pobijedile su u konkurenciji kamernih sastava prve kategorije, dok su Radovan Ivanović, Bojan Grmuša i Marko Babić iz BiH pobjednici druge kategorije.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.