Zaharčenko: Kijev se sprema za novi rat

Izvor: Vostok.rs, 21.Apr.2015, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharčenko: Kijev se sprema za novi rat

21.04.2015. -

Kijevske snage su u prošloj sedmici intenzivirale borbe, saopštio je predsenik Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko u intervjuu za Donjecku novinsku agenciju.

"Samo za 15. i 16. april je odbijeno osam žestokih napada, kako Oružanih snaga, tako i dobrovoljačkih jedinica. Da ne kažem da je tvrdnja da kijevske snage poštuju sporazum iz Minska notorna laž ", - rekao je on. "Vlada u Kijevu se priprema da pokrene novi rat. Sve zavisi od toga kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << oni to misle da treba, ali mi smo spremni" - dodao je Zaharčenko.

Predsednik DNR, Aleksandar Zaharčenko je saopštio da je mobilizacija dobrovoljaca u februaru iznosila 110%, odnosno preko planiranog broja.

"U ovom trenutku broj dobrovoljaca je veći od naše sposobnosti da ih naoružamo... Ljudi vide šta se dešava i realno su procenili situaciju, te shvataju da će se rat nastaviti zbog postupaka Kijeva. Oni štite svoju zemlju"- saopštio je Zaharčenko.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

STRELKOV: Treba osloboditi celu Ukrajinu od neonacista jer se rat – nikad neće završiti

Izvor: 011vodič.com, 22.Apr.2015, 02:42

MINISTARSTVO odbrane Donjecke Republike objavilo je da Kijev sprema provokacije protiv DNR i LNR za vreme praznovanja Dana Pobede u Donbasu.. Portparol ministarstva Eduard Basurin izjavio je da u Donjecku ne isključuju mogućnost da u napadima i provokacijama ukrajinskih snaga mogu uzeti učešća i...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.