Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Feb.2015, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za 24 sata u Ukrajini poginulo osmoro ljudi

Osmoro ljudi, među kojima šest civila i dva ukrajinska vojnika, poginulo je na istoku Ukrajine u posljednja 24 sata.

U sukobima proruskih separatista i ukrajinske vojske samo danas je stradalo tri civila, a dva ukrajinska vojnika poginula su u artiljerijskoj paljbi u gradu Sčastia, udaljenom 20 kilomatara od Luganska.

U Donjecku je ranije stradalo tri civila, a 19 je ranjeno.

Izvještač agencije Frans >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << pres javio je da je grad Makijvka, u blizini Donjecka, bio po artiljerijskom paljbom, a ukrajisnka vojska saopštila da je cijeli region - u kojem se vode borbe posljednjih dana - bio meta snažnog bombardovanja.

Pregovori između Kijeva i proruskih pobunjenika, uz učešće OEBS-a i predstavnika iz Rusije juče su završeni bez dogovora.

Proruski separatisti su u petak zaprijetili da će ojačati napade na istoku Ukrajine, ukoliko mirovni pregovori budu okončani bez uspjeha.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istok Ukrajine na udaru artiljerije

Izvor: RTS, 01.Feb.2015

Devetnaest ljudi je poginulo na istoku Ukrajine u poslednja 24 časa, javljaju svetske agencije. Sukobi kod Donjecka, Luganska i Makijivke. Ceo region je meta snažnog bombardovanja, saopštila je ukrajinska vojska. . Među...

Nastavak na RTS...

U Ukrajini poginulo 19 ljudi

Izvor: Danas, 02.Feb.2015, 00:01

Kijev - Na istoku Ukrajine u manje od dva dana poginulo je 19 ljudi, među kojima šest civila i 13 ukrajinska vojnika. U sukobima proruskih separatista i ukrajinske vojske juče su stradala tri civila, a dva ukrajinska vojnika poginula su u artiljerijskoj paljbi u gradu Sčastia, udaljenom 20 kilometara...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.