Vulin: Prema manjinama po svetskim standardima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2016, 05:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Prema manjinama po svetskim standardima

Politika Srbije prema nacionalnim manjinama je u skladu sa najvišim svetskim standardima i malo zemalja u svetu mogu da se pohvale takvom politikom, ocenio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Otvarajuć prvi sajam posvećen nacionalnim manjinama koje žive u Srbiji "Mozaik Srbije", Vulin je rekao da Srbija svoje nacionalne manjine poštuje, voli i da želi da unapredi njihov položaj.

"Nijedna nacionalna manjina u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbiji nikada neće biti taoc bilo čije politike. Mi nacionalne manjine ne doživljavamo kao nekog ko na bilo koji način treba da snosi posledice politika koje se sprovode van naših granica", kazao he Vulin.

Prema njegovim rečima nacionalne manjine su važan deo društva i neko koga Srbija "voli i na čijem položaju radi".

Vulin je naglasio da se u Srbiji ljudska prava postuju i svaki dan unapređuju i da ne postoji njihova sistemska diskriminacija nijedne grupe, niti zbog seksualnog opredeljenja, boje kože ili socijalnog pitanja.

"Borba za ljudska prava se u Srbiji razvija i unapređuje ne zato što to neko traži od nas ili nas uslovljava, već zato što mislimo da samo tako Srbija može biti uspešna", dodao je Vulin naglašavajući da su nacionalne manjine važan deo društba zbog kukturnih razlika koje nas sve čine još boljim.

On je naveo i da se u Srbiji izdaje 118 štampanih medija na jezicima nacionalnih manjina, od kojih 39 mešovitih, kao i da se na 76 telwvizijskih kanala emituje 8.000 programa, a na 103 radio stanice se emituje 11.000 sati mesečnog programa na jezicima nacionalnih manjina.

Vulin je naglasio i da Srbija vodi računa i o svojoj nacionalnoj manjini koju pomaže negde više, nwgde manje politički, ekonomski i kulturno.

"Jeremić od svega pravi cirkus"

Aleksandar Vulin je izjavio da Vuk Jeremić od svega "pravi cirkus", kao i da je sve što je do sada radio bilo u svrhu lične promocije.

"Jeremić bi trebalo da pokaže više pijeteta prema porodicama gardista. Nije suštinsko pitanje zašto se sada ovo dešava, već je pitanje zašto se do sada ovo nije dešavalo. Zašto je ovoliko godina bilo potrebno da se neko ozbiljno zainteresuje da se sazna šta se desilo sa dvojicom mladih ljudi u prostorijama gde su morali da budu zaštićeni i čuvani", rekao je Vulin novinarima na Beogradskom sajmu.

On je kazao da je zanimljivo da je prvo što je Jeremić rekao da je u pitanju politika i upitao ga koja je to politika bila kada se svih ovih godina o tome nije govorilo.

Prema njegovim rečima, prvi put postoji politička volja da se sazna šta se desilo sa gardistima.

"Ovo je prvi put da imamo političku volju da se zaista otkrije šta se desilo i istina ma kakva god ona bila. Kako je moguće da načelnik generalštaba nije bio obavešten pre vojnika po ugovoru, u to vreme Jeremića", rekao je Vulin.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Srbija poštuje svoje nacionalne manjine

Izvor: RTS, 10.Dec.2016

Politika Srbije prema nacionalnim manjinama je u skladu sa najvišim svetskim standardima i malo zemalja u svetu mogu da se pohvale takvom politikom, ocenio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.