Vučić iznenađen Kirbijevim izjavama

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jul.2014, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić iznenađen Kirbijevim izjavama

Premijer Srbije Aleksandar Vučić iznenađen je izjavom ambasadora SAD u Srbiji Majkla Kirbija da su srpski zvaničnici izjavljivali da Srbija poštuje teritorijalni integritet svih članica UN, ali da nikad nisu precizirali da to uključuje Ukrajinu i celu njenu teritoriju, saopšteno je danas iz Kabineta predsednika Vlade.

Vučić poslao i izjave o podršci Ukrajini

 

Kirbi je danas u intervjuu agenciji Beta rekao da je "Srbija glasno rekla da poštuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << teritorijalni integritet svih zemalja članica Ujedinjenih nacija, ali zvaničnici nikada nisu dodali rečenicu u kojoj govore da to uključuje i Ukrajinu, kao i celu njenu teritoriju".

 

"Kabinet predsednika Vlade Aleksandra Vučića obaveštava javnost i ambasadora SAD, inače velikog prijatelja Srbije, da je lično predsednik Vlade Aleksandar Vučić više desetina puta jasno i nedvosmisleno ponovio stav o poštovanju teritorijalnog integriteta Ukrajine, pa čak i Krima, kao sastavnog dela ukrajinske države", navodi se u saopštenju.

 

Kabinet premijera je u prilogu saopštenja dostavio nekoliko izjava Vučića u kojima je premijer rekao da "Srbija podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, ali da neće uvesti sankcije Rusiji".

 

Radi se o izjavama koje je dao u intervjuima nemačkim i švajcarskim dnevnicima Bild i Blik, u kojima Vučić kaže: "Od početka smo podržavali teritorijalni integritet Ukrajine, a to uključuje i Krim".

 

Slično je Vučić rekao i u intervjuuima za nemački Velt i francuski Figaro posle poseta Berlinu i Parizu, koje je Radiotelevizija Srbije (RTS) prenela na svom sajtu 6. jula, kao i u intervjuu nemačkom listu Handelsblat, koji je takođe RTS preneo 16. juna.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.