Voz sa ostacima olupine malezijskog aviona krenuo za Harkov

Izvor: Press, 23.Nov.2014, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voz sa ostacima olupine malezijskog aviona krenuo za Harkov

Voz sa 12 teretnih vagona u pratnji posmatrača OEBS-a i holandskih istražitelja, sa ostacima olupine malezijskog aviona Boing-777 koji se srušio u blizini Donjecka, krenuo je za Harkov, javila je danas ruska agencija Tas s.
Novi ostaci otkriveni su na mestu pada malezijskog aviona na istoku Ukrajine i bilo je potrebno nekoliko dana da se završi posao prikupljanja olupine aviona jer je "atmosfera >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << na mestu nesreće i dalje bila nestabilna", ranije je navela ruska agencija.

Voz sa 12 teretnih vagona i jednim putničkim napustio je selo Pelagejevka a policija samoproglašene Donjecke Narodne Republike prati voz do stanice Jasinovataja.

Pošto voz stigne u Harkov, ostaci olupine aviona nastaviće put za Holandiju.

Tas s podseća da se 17. jula ove godine srušio avion Boing 777-200 kompanije "Malezijan erlans" na letu MH17 iz holandskog grada Amsterdama do malezijske prestonice Kuala Lumpur.

Putnički avion srušio se u regionu Donjecka u istočnoj Ukrajini sa 298 putnika i članova posade, od kojih su većina - preko 190 putnika bili Holanđani.

Holandski bezbednosni odbor koji vodi istragu i koordinira međunarodnim timom istražitelja saopštio je, u preliminarnom izveštaju od 9. septembra, da se Boing 777-200 raspao u vazduhu, verovatno kao posledica strukturne štete prouzrokovane velikim brojem visoko-energetskih objekata koji su pogodili avion spolja.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ostaci MH17 u vozu za Harkov

Izvor: B92, 23.Nov.2014

Voz sa 12 teretnih vagona u pratnji posmatrača OEBS-a i holandskih istražitelja, sa ostacima MH17 koji se srušio na istoku Ukrajine, kreno je u Harkov...Voz sa 12 teretnih vagona u pratnji posmatrača OEBS-a i holandskih istražitelja, sa ostacima olupine malezijskog aviona Boing-777 koji se srušio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.