Vaclav Klaus: Rusija nije kriva za ukrajinske probleme

Izvor: Večernje novosti, 27.Mar.2015, 02:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaclav Klaus: Rusija nije kriva za ukrajinske probleme

BRATISLAVA - Bivši češki predsednik Vaclav Klaus izjavio je da je post-komunistička Ukrajina najviše podbacila u političkom, ekonomskom i socijalnom preobražaju i odbacio da je za to kriva Rusija, javila je večeras slovačka novinska agencija Tasr. "Ništa od toga se nije desilo tamo", rekao je Klaus na predavanju na Panevropskoj visokoj školi u Bratislavi. Klaus je ukazao na aktuelne probleme Ukrajine. "Zemlja je podeljena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ima dva naroda koji nisu baš prijatelji jedni drugima. Zemlja je krhka i ne funkcioniše. Ukoliko je takav krhki entitet udaren sa juga ili severa, onda se takav entitet ruši", objasnio je Klaus. On je isključio krivicu Rusije za aktuelne teškoća Ukrajine. "Rasprava o situaciji istočno od nas nije diskusiju o Rusiji. To je diskusija o Ukrajini", naveo je Klaus. On je, takođe, izrazio zabrinutost zbog situacije u Ukrajini. "Situacija u toj zemlji me rastužuje. To je najveća destabilizacija spoljne politike u četvrt decenije", primetio je Klaus.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

VACLAV KLAUS: Nije Rusija kriva za ukrajinske probleme

Izvor: Kurir, 27.Mar.2015

Ukrajina je podeljena, nije sprovela reforme i ne funkcioniše kao država, Moskva nema veze s tim, kaže bivši češki predsednik..BRATISLAVA - Bivši češki predsednik Vaclav Klaus izjavio je da je postkomunistička Ukrajina najviše podbacila u političkom, ekonomskom i socijalnom preobražaju i...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.