(VIDEO) UKRAJINSKI DESNIČAR OLEG LJAŠKO: Ovoj nesposobnoj i lažljivoj vladi za sve je kriv Putin!

Izvor: Kurir, 09.Feb.2016, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) UKRAJINSKI DESNIČAR OLEG LJAŠKO: Ovoj nesposobnoj i lažljivoj vladi za sve je kriv Putin!

Predsednik Radikalne stranke Ukrajine pred novinarima je pozvao vlasti u Kijevu da odogovornost za probleme u zemlji ne prebacuju na predsednika Rusije umesto da same preuzmu odgovornost.

Za podelu Ukrajine krivo je korumpirano rukovodstvo zemlje, a ne rat u Donbasu i ruski političari, kaže Oleg Ljaško, vođa neofašističke Radikalne stranke i veliki protivnik Rusije.

"Da li je kriv Putin što ova >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vlada krade? Da li je kriv Putin što ova vlada obmanjuje i vara ljude?", ogorčeno je pitao novinare Ljaško i počeo da sipa informacije: pad BDP dosegao je kritičan nivo, a nezaposlenost je dosegla maksimum otkad se Ukrajina otcepila od SSSR.

"Ne možeš da kriviš ogledalo za to što ti je krivo lice", rekao je Ljaško.



Ionako teška ekonomska i socijalna situacija u Ukrajini dodatno se pogoršala proteklih nedelja, a čak i neofašistima je dosta dosadašnje prakse vlasti da za to krivi sve druge, pa čak i ukrajinski narod, a ne katastrofalnu politiku aktualne vlade.

Na primer, predsednica Centralne banke Ukrajine, Valerija Gontarjeva, optužila je građane, koji mahom žive na ivici egzistencije, da odlaze u inostranstvo na duge odmore, troškare tamo ogromne količine novca, prebacuju u strane banke ogromne svote, pa su tako izazvali rekordnu devalvaciju ukrajinske grivne.

Međutim, činjenica je da životni standard građana Ukrajine naglo pada, pa većini ne pada na pamet ni običan izlet. Da je tako potvrdila je i švajcarska banka "Credit Suisse", koja je Ukrajinu stavila na poslednje mesto u Evropi po nivou blagostanja.

I britanski Ekonomist priznaje da je ukrajinska ekonomija sada najslabija u svetu. Na kraju 2015. godine devalvacija grivne iznosila je 48,7 odsto, a Ukrajina je postavila i rekord u povećanju potrošačkih cena, koje su prvi put porasle 43,3 odsto u periodu od 20 godina, citirajući ukrajinske agencije prenosi portal Ukraina.ru.

(112 Ukraina/Ukraina.ru)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.