Ukrajinski ministar: Postoji rizik od ponovnih borbi na istoku zemlje

Izvor: Blic, 28.Maj.2015, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinski ministar: Postoji rizik od ponovnih borbi na istoku zemlje

Ukrajinski ministar odbrane Stepan Poltorak izjavio je danas da je Rusija preselila snage u istočnu Ukrajinu i da postoji rizik od ponovnih borbi ukrajinske vojske i pro-ruskih snaga u narednim mesecima.

Na konferenciji za novinare u litvanskom gradu Panevezis, Poltorak je naveo da proruske snage imaju podršku Rusije i da je teško predvideti njihove akcije.

"Veliki broj tenkova i artiljerijskih sistema >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su preselili na tu teritoriju i na teritoriji Luganska i Donjecka ima jedinica ruskih oružanih snaga. Zato, mi vidimo rizik da će borbe ponovo biti pokrenute", tvrdi Poltorak.

Rojters navodi da je nasilje manje intenzivno na istoku Ukrajine od prekida vatre uspostavljenog sporazumom u Minsku u februaru, ali da se dve zaraćene strane, redovno, međusobno optužuju za kršenje primirja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.