Ukrajinski komandosi upali u Donjeck

Izvor: Mondo, 20.Avg.2014, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinski komandosi upali u Donjeck

Nekoliko izviđačkih i diverzantskih grupa ukrajinske vojske probilo se do grada Donjecka gde su granatirali stambenu četvrt iz ručnih bacača i intenzivnom vatrom napali prigradsko naselje Makejevka.

Foto: AP Photo/Antoine E.R. Delaunay

Grad Donjeck je, u popodnevnim satima, zasut serijom granata, čule su se eksplozije i potvrđeno je da je jedna stambena zgrada delimično uništena, dok su stanovnici Makejevka u regionu Donjecka izvestili da su se čule tri artiljerijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vatre javila je agencija Itar Tass.

U ranijim izveštajima iz Makejevka navedeno je da je troje poginulo i da ima mnogo ranjenih, dok su neki mediji javili da je 10-toro dece ubijeno kada je vrtić u Makejevki granatiran, što lokalno stanovništvo, do sada, nije potvrdilo.

U izveštajima se navodi da se pod intenzivnom vatrom našao železnički terminal, gasna stanica i da je gasovod zapaljen, kao i da ukupno 34 trafostanice nisu u funkciji, dok su u toku radovi na uspostavljanju snabdevanja električnom energijom u gradu.

Povezane vestiGlad u Donjecku, nema ni hrane ni vode

 Zvanični Kijev je objavio da je u "antiterorističkoj operaciji" na istoku Ukrajine tokom protekla 24 sata poginuo jedan vojnik a 28 ranjeno, prenele su ruske i ukrajinske agencije.

Sekretar gradskih vlasti Donjecka Larisa Tolstikina izjavila je za agenciju RIA Novosti da je tokom dana pet civila poginulo u pucnjavi na severnu oblast Makejevke, odakle na grad napada Nacionalna garda Ukrajine.

Gradske vlasti Luganska, saopštile su da je tokom noći pucano i na taj regionalni centar na istoku Ukrajine, da ima poginulih i ranjenih civila, kao i da je juče u potpunosti izgorela centralna tržnica i da žitelji tvrde da je izgorela i zgrada Dečje oblasne bolnice, prenela je agencija UNN.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Izviđači i diverzanti ukrajinske vojske u Donjecku

Izvor: Blic, 20.Avg.2014

Nekoliko izviđačkih i diverzantskih grupa ukrajinske vojske probilo se do grada Donjecka gde su granatirali stambenu četvrt iz ručnih bacača i intenzivnom vatrom napali prigradsko naselje Makejevka gde snadbevanje strujom još nije uspostavljeno, javila je agencija Itar Tas...Grad Donjeck je, u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.