“Ukrajinske snage koriste stanovništvo kao živi zid“

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jan.2015, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Ukrajinske snage koriste stanovništvo kao živi zid“

Iako je najavio da će proruske snage pojačati ofanzivu na Marijupolj, predsednik DNR Aleksandar Zaharčenko je naveo da oni neće napasti grad, već pozicije ukrajinske vojske koja "lokalno stanovništvo koriste kao živi zid".

Kako prenosi Raša tudej, predsednik samoproglašene republike je istakao da proruske snage samo čuvaju svoje pozicije.

- Čuvamo snagu, ali pošto je Kijev odlučio da prebaci krivicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na nas, izdao sam naređenje da se pritisnu položaji ukrajinske vojske, stacionirane istočno od Marijupolja - rekao je Zaharčenko.

On je istakao i da proruske snage ne planiraju opsežni napad na lučki grad, koji se nalazi na veoma bitnom strateškom položaju, nedaleko od Krima.

- Ukrajinska vojska se grupiše u Marijupolju, a naši položaji su danonoćno na udaru. U grad je stigla i 28. brigada ukrajinske vojske, pod punom opremom i sa velikim brojem oklopnih vozila - dodao je Zaharčenko.

Prema njegovim rečima, zvanični Kijev čini sve kako bi primorao pobunjenike da napuste svoje položaje na aerodromu u Donjecku.

- Oni hoće da nas oslabe i da preuzmu aerodrom. U Marijupolju koriste stanovništvo kao živi zid - zaključio je Zaharčenko.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.