Ukrajinska zastava se vijori usred Moskve

Izvor: Blic, 20.Avg.2014, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinska zastava se vijori usred Moskve

Nepoznate osobe okačile su jutros ukrajinsku zastavu na vrh jednog nebodera u Moskvi, nedaleko od Kremlja.

Nepoznate osobe okačile su jutros ukrajinsku zastavu na vrh jednog nebodera u Moskvi, nedaleko od Kremlja.

- Zastavu su postavili nepoznati počinioci na vrh nebodera na keju Koteljniki - rekao je portparol ruskog Ministarstva za vanredne situacije Roman Kilkejev.

Zastava se vijorila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tri sata dok je vlasti nisu skinule.

- Alpinisti specijalizovani za rad na velikim visinama već su skinuli zastavu - dodao je portparol.

Pretpostavlja se da su iste osobe na tom neboredu crvenu zvezdu prefarbale u žuto-plavo što su boje ukrajinske zastave. Nadležne službe skidaju tu farbu, prenela je agencija AFP.

Po izvorima iz policije, više osoba u čijem posedu je nadjena oprema za penjanje, uhapšeno je u Moskvi, svi iz tog grada i okoline.

- Nepoznate osobe popele su se unutrašnjim stepenicama do poslednjeg sprata nebodera, a zatim su, uz pomoć opreme za penjanje, okačili zastavu - rekao je isti izvor, prenela je agencija Interfaks.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.