Ukrajinska vojska obustavila ofanzivu kod mesta pada aviona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2014, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinska vojska obustavila ofanzivu kod mesta pada aviona

Ukrajinska vojska obustavila je ofanzivu u blizini mesta pada putničkog aviona "Boing 777" malezijske aviokompanije u Donjeckoj oblasti, kako bi se omogućio rad grupi međunarodnih eksperata, saopštio je ukrajinski Štab za sprovođenje antiterorističke operacije a prenosi Itar-Tass.

U saopštenju se navodi da je to učinjeno na zahtev generalnog sekretara UN Ban Ki-muna i da je proglašen "dan OEBS-a".

Štab dodaje da vojska "neće voditi borbe, osim što će štititi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sopstvene pozicije od napada".

Malezijski avion leteo je od Amsterdama do Kuala Lumpura 17. jula i srušio se sa 298 putnika i članova posade u oblasti borbi između proruskih i ukrajinskih snaga na istoku Ukrajine.

Itar-Tas s navodi da holandska grupa od 20 stručnjaka i 40 nenaoružanih vojnika zbog žestokih borbi ostaje u Donjecku već četvrti dan uzastopno, a da su sa njima i australijski eksperti.

Njihov glavni zadatak biće traženje preostalih posmrtnih ostataka žrtava tragedije, radi daljeg upućivanja u Holadniju radi identifikacije.

Više od deset malezijskih eksperata, koji se bave identifikacijom, nalazi se u Harkovu.

Iz Kuala Lumpura u sredu je odletela grupa od 68 policajaca koji treba da obezbeđuju ostatke srušenog aviona.

Rojters izveštava da tim sa holandskim i australijskim ekspertima, kao i predstavnicima OEBS-a, pokušavaju danas da do dođu do mesta nesreće.

Ruske agencije izveštavaju da je radi učešća u istrazi u Kijev doputovala grupa ruskih specijalista, koji nameravaju da već danas stignu do mesta nesreće.

Zamenik načelnika ruske Federalne agencije za vazdušni saobraćaj (Rosavijacija) Oleg Storčevoj sa grupom savetnika stigao je u glavni grad Ukrajine, saopštila je Rosavijacija.

"Ruski stručnjaci nameravaju da se sretnu sa rukovodiocem komisije za istragu Žizbertom Vogelarom i predaju komisiji za istragu sve materijale koje je ranije od ruske strane tražio predsednik te komisije", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će već danas ruska grupa pokušati da dođe do mesta rušenja letelice i zajedno sa stručnjacima međunarodne komisije za istragu analizira stanje delova letelice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ukrajina, obustavljena ofanziva kod mesta pada aviona

Izvor: RTS, 31.Jul.2014

Kako bi se omogućio rad grupi međunarodnih eskperata, ukrajinska vojska obustavila ofanzivu u blizini mesta pada malezijskog aviona u Donjeckoj oblasti. ..Ukrajinski Štab za sprovođenje antiterorističke operacije saopštio je da je to učinjeno na zahtev generalnog sekretara UN Ban Kimuna i da je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.