Ukrajinska kompanija seli proizvodnju u Skoplje

Izvor: Capital.ba, 27.Avg.2014, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinska kompanija seli proizvodnju u Skoplje

SKOPLJE, Ukrajinska kompanija „Energija“, koja se bavi proizvodnjom visokotehnoloških prečistača vode, preseliće kompletnu proizvodnju u Makedoniju. Ugovor o tome u Skoplju su potpisali generalni menadžer kompanije iz Kijeva Andrej Konaškov i direktor makedonske Direkcije za tehnološki industrijski razvoj. Konaškov je rekao da „Energija“ planira kompletno preseljenje fabrike u industrijskoj zoni u Skoplju za šta je obezbjeđeno osam hektara zemljišta. Izgradnja fabrike na >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << površini od 20.000 metara kvadratnih u industrijskoj zoni Bunardžik, u kojoj će biti uloženo 18 miliona evra počeće u aprilu, a rok izgradnje je godinu dana. U fabrici će biti zaposleno 150 radnika. Ukrajinci planiraju da cjelokupnu proizvodnju vrijednosti 20 miliona evra plasiraju na evropska tržišta.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Njemački „Trak lajt Jurop“ gradi fabriku u Ćupriji

Izvor: Capital.ba, 28.Avg.2014, 08:52

ĆUPRIJA, Njemačka kompanija „Trak lajt Jurop“ za proizvodnju auto dijelova, izgradiće u Ćupriji fabriku koja će zaposliti 500 radnika, izjavio je predsjednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić. „Početkom septembra očekujemo dolazak Nijemaca kada ćemo precizirati ugovor a nakon toga, najdalje...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.