Ukrajina spremna za misiju, ali...

Izvor: B92, 09.Avg.2014, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina spremna za misiju, ali...

Kijev -- Ukrajina je spremna da prihvati humanitarnu misiju u Lugansku, ali samo ukoliko nenaoružan međunarodni tim uđe u zemlju preko granica koje kontroliše Kijev.

Ovo je danas izjavio ukrajinski predsednik Petro Porošenko.

Porošenko je, u telefonskom razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, izjavio da je o tome već razgovarao sa predsednikom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta Peterom Maurerom.

"Spremni smo da prihvatimo humanitarnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pomoć ako je ta misija međunarodnog karaktera, bez vojne pratnje bilo koje vrste i ako bude prošla kroz granične kontrolne punkotove koje kontrolišu ukrajinski stražari", kazao je Porošenko, navodi se u saopštenju kancelarije ukrajinskog predsednika, prenela je agencija AFP.

Ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin je na jučerašnjoj vanrednoj sednici Saveta bezbednosti UN nazvao situaciju na istoku Ukrajine, posebno u regionu Luganska i Donjecka, katastrofalnom.

On je rekao da Moskva želi da pošalje humanitarni konvoj u ta dva područja pod pokroviteljstvom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukrajina spremna da prihvati humanitarnu misiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Avg.2014

Ukrajina je spremna da prihvati humanitarnu misiju u Lugansku, ali samo ukoliko nenaoružan međunarodni tim uđe u zemlju preko granica koje kontroliše Kijev, izjavio je ukrajinski predsednik Petro Porošenko.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.