Ukrajina ne odustaje od tribunala za malezijski avion

Izvor: Blic, 31.Jul.2015, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina ne odustaje od tribunala za malezijski avion

Ukrajinski minstar inostranih Pavlo Klimkin poslova izjavio je danas da će pet zemalja koje istražuju obaranje malezijskog aviona iznad Ukrajine pre godinu dana, ponovo za nekoliko meseci pokušati da dobiju odobrenje Saveta bezbednosti UN za formiranje međunarodnog suda koji bi se bavio tim slučajem.

Klimkin je u intervjuu za AP podsetio da je jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od argumenata Rusije da stavi veto na rezoluciju o formiranju pomenutog suda bio da bi ono bilo "preuranjeno", budući da se rezultati istrage ne očekuju do oktobra.

Klimkin ističe da je međunarodni tribunal "politički i pravno najbolje rešenje" jer bi on bio u potpunosti odgovoran, transparentan i nezavistan.

"Mi od ovoga nećemo odustati. Definitivno ćemo ponovo pokušati, uz svu podršku međunarodne zajednice", napominje Klimkin.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina: Ne odustajemo od suda za MH17

Izvor: B92, 31.Jul.2015

Ukrajinski minstar inostranih poslova Pavlo Klimkin izjavio je da će Ukrajina za nekoliko meseci ponovo pokušati da dobije odobrenje SB UN za sud za MH17...Klimkin je u intervjuu za AP podsetio da je jedan od argumenata Rusije da stavi veto na rezoluciju o formiranju pomenutog suda bio da bi ono bilo...

Nastavak na B92...

Nakon ruskog veta Kijev prelazi na plan B

Izvor: Vostok.rs, 31.Jul.2015

31.07.2015. -..Premijer Ukrajine je izjavio da „neće dozvoliti Rusiji da uništi sistem međunarodnih odnosa“. Na koji način će to da izvede, Arsenij Jacenjuk nije naveo...Nakon što je Rusija uložila veto na rezoluciju Saveta bezbednosti UN o stvaranju međunarodnog tribunala za pad malezijskog...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.