Ukrajina ne dozvoljava posetu ruskim zarobljenicima

Izvor: Blic, 22.Maj.2015, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina ne dozvoljava posetu ruskim zarobljenicima

Ruska Ambasada u Ukrajini nije dobila dozvolu ukrajinskih vlasti da njene diplomate posete dva ruska državljanina koja su u pritvoru u regionu Luganska, rekao je šef Ođeljenja za medije pri Ambasadi Oleg Grišin.

"Uprkos svim naporima Ambasade, danas do 15.00 po moskovskom vremenu ukrajinska strana nije dala dozvolu ruskom konzulu da poseti Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Aleksandrova i Jevgenija Jerofejeva, koji su u pritvoru u regionu Luganska", precizirao je Grišin.

Zamenik komandanta proruskih boraca Narodne Republike Lugansk Sergej Kozlov rekao je 17. maja da je grupa ukrajinskih vojnika dan ranije prešla liniju razdvajanja na reci Severski i napala kontrolni punkt boraca ove republike, istočno od grada Šastje.

"U tim sukobima, dva naša borca Jevgenij Jerofejev i Aleksandar Aleksandrov su ranjeni i zarobljeni. Pretpostavljamo da će biti podvrgnuti mučenju", rekao je Kozlov.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da Aleksandrov i Jerofejev nisu u trenutku zarobljavanja bili aktivni pripadnici ruske vojske.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.