Ukrajina nacionalizovala ruski naftovod

Izvor: RTS, 26.Nov.2014, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina nacionalizovala ruski naftovod

Ukrajinski Apelacioni privredni sud potvrdio odluku o nacionalizaciji 1.433 kilometra naftovoda ruskog "Transnjefta". Sud ističe da je naftovod bio nelegalno registrovan na tu rusku energetsku kompaniju.

Portparol Transnjefta Igor Demin rekao je za agenciju Tas da će se ta kompanija uložiti žalbu i istakao da će to dovesti do pada tranzita nafte i da će se "imovina naftovoda pretvoriti u gomilu gvožđa", prenosi Raša tudej.

Preko ovog cevovoda, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nafta ide preko zapadne Ukrajine do potrošača u Evropskoj uniji.

Predsednik "Transnjefta" Nikolaj Tokarev rekao je ranije da ta kompanija neće transportovati naftu kroz Ukrajinu prema Mađarskoj ako Kijev sprovede nacionalizaciju cevovoda.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina nacionalizovala ruski naftovod

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2014

Ukrajinski Apelacioni privredni sud potvrdio odluku o nacionalizaciji 1.433 kilometara naftovoda ruskog "Transnjefta". Sud ističe da je naftovod bio nelegalno registrovan na tu rusku energetsku kompaniju...Portparol Transnjefta Igor Demin rekao je za agenciju Tas da će se ta kompanija uložiti žalbu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Ukrajina nacionalizovala ruski gasovod

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2014

Ukrajinski Apelacioni sud potvrdio je oduku o nacionalizaciji dela ruskog naftovoda Transnjeft na teritoriji Ukrajine, zbog čega ruska kompanija namerava da se žali Višem privrednom sudu Ukrajine, izjavio je agenciji Tas portparol Tansnjefta Igor Demin...Demin je dodao da rešenje o nacionalizaciji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.