Izvor: Vostok.rs, 25.Sep.2016, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 24.09.

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
 
Situacija na frontu za 24.09. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje



Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 



Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 24.09
.


Kijevske snage za nedelju dana izvršile 424 napada na DNR - Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR kijevske snage su tokom prethodne nedelje 424 puta napale teritoriju DNR bez obzira na režim primira. Od toga 152 napada bila su uz pomoć teškog naoružanja zabranjenog sporazumom iz Minska.Napad je izvršen na 15 naselja i gradova DNR. Žrtava nije bilo.



Narodna milicija LNR saopštila je da su kijevske snage tokom prethodnog dana tri puta napale pozicije NM u području naselja Kalinovo, Novozvonovka i Novoaleksandrovka. Gubitaka nije bilo.



Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 24.09.



Holandija nije donela odluku o sporazumu o asocijaciji EU i Ukrajine - U Evropskoj komisiji su saopštili da u Holandiji za sada nisu doneli odluku o sporazumu o asocijaciji EU i Ukrajine.

Holandija nije poništila Sporazum o asocijaciji EU sa Ukrajinom „U Holandiji se nastavlja rad o tome (o sporazumu o asocijaciji EU i Ukrajine)“, saopštili su u Evropskoj komisiji. Evropska komisija je podsetila da je na samitu EU početkom leta bilo saopšteno da treba što pre naći rešenje za ovo pitanje. Ranije su mediji javili da je parlament Holandije tražio od Vlade da donese odluku o asocijaciji EU i Ukrajine do 1. novembra 2016. godine.

Premijer zemlje Mark Rut je naveo da su u toku pregovori sa Briselom jer nije jasno šta dalje. Sporazum o asocijaciji EU i Ukrajine je i dalje na snazi, iako Holanđani nisu ratifikovali dokument. Na referendumu koji je održan 6. aprila 61 odsto holandskih birača je glasalo protiv usvajanja dokumenta.

Turska ne priznaje ruske izbore na Krimu - Portparol turskog ministra spoljnih poslova Tandžu Bilgič izjavio je da Ankara ne priznaje izbore za Državnu dumu Rusije, koji su održani prvi put na teritoriji Krima.

„Turska nastavlja da podržava teritorijalnu celovitost Ukrajine, uključujući Krim. Izbori koji su održani prošle nedelje u Rusiji ocenjujemo sa te pozicije. U vezi s tim, rezultati izbora na Krimu, po nama, nemaju pravnu snagu“, rekao je Bilgič. Ranije je na marginama 71. Sednice Generalne skupštine UN u Njujorku predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da predsednik Ukrajine Petro Porošenko o nepromenjenoj poziciji Ankare po pitanju prisajedinjenja Krima.

  Ukrajina - iz minuta u minut -
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.