Izvor: Vostok.rs, 24.Okt.2016, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 23.10.

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
 
Situacija na frontu za 23.10. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje



Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 



Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 23.10
.


Kijevske snage 261 put napale teritoriju DNR  -  Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR kijevske snage su za protekla 24 sata 261 put napale teritoriju DNR, od toga 74 puta teškim naoružanjem zabranjenim sporazumom iz Minska. Napadali su Željeznu Balku i Zajcevo u okolini Gorlovke, Jasinovatu sa naseljima Mihajlovka i Vasiljevka, Spartak, Žabičevo, Petrovski i Trudovski rejon Donjecka, kao i naselja Sahanka i Kominternovo na jugu DNR.  U Trudovskom rejonu oštećeno je devet stambenih objekata a poginuo je jedan vojnik DNR.



Narodna milicija LNR saopštila je da su kijevske snage tokom prethodnog dana 3 puta napale pozicije Narodne milicije u području naselja Kalinovo. Gubitaka nije bilo.

Dejstvo kijevskih snaga po Sahanki




Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 23.10.



Kijev: Ukrajinski Interpol pomaže Janukoviču  - Ukrajinsko vojno tužilaštvo daće proceduralnu procenu o tome da li službenici ukrajinskog ogranka Interpola pomažu bivšem predsedniku Ukrajine Viktoru Janukoviču i njegovim saborcima da izbegnu krivičnu odgovornost, izjavio je za televizijski kanal „112 Ukrajina“ glavni vojni tužilac Ukrajine Antaolij Matios.

On je obećao da će grupa Državnog vojnog tužilaštva sledeće sedmice izneti proceduralnu procenu eventualne saradnje saradnika Nacionalnog biroa Interpola u Ukrajini sa „članovima zločinačke organizacije“ u izbegavanju krivične odgovornosti.

Vojni tužilac Ukrajine je u „članove zločinačke organizacije“ uvrstio bivšeg ministra za prihode i rashode Ukrajine Aleksandra Klimenka, ukrajinskog biznismena, Janukovičevog saradnika Sergeja Kurčenka, bivšeg vicepremijera Ukrajine Sergeja Arbuzova i samog Janukoviča.  Kijev namerava da pozove Viktora Janukoviča i bivšeg vojnog komandanta Stanislava Šuljaka da putem video-veze svedoče o slučaju pucnjave tokom nemira 20. februara 2014. godine u Kijevu.
Ukrajina - iz minuta u minut -
 
 
 
 
 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.