Ukrajina i Novorusija – iz minuta u minut - 21.11.

Izvor: Vostok.rs, 22.Nov.2014, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija – iz minuta u minut - 21.11.

22.11.2014. -

 Situacija na frontu (Narodna vojska) - kliknuti za uvećanje 

 

Situacija na frontu (kijevske snage) - kliknuti za uvećanje

Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji - sačekati da se učita ili pogledajte u punom ekranu

Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji - sačekati da se učita ili pogledajte u punom ekranu

 

  OVDE možete pogledati hronologiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 




Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 21.11.

 

Kijevske snage gađaju naseljena mesta -   Kijevske snage gađaju stambene kvartale Donjecka i industrijska postrojenja. Ima poginulih i ranjenih. Prema podacima Narodne vojske, kijevske snage na svojim pozicijama koncentrišu oklopnu tehniku, uključujući tenkove i borbena vozila pešadije.

OEBS je istovremeno doneo odluku da za mesec dana produži svoju posmatračku misiju na rusko-ukrajinskoj granici. To znači da će njegovi inspektori ostati na graničnim prelazima Gukovo i Donjeck do 23. decembra. Broj članova misije će se povećati sa 16 na 22 čoveka.

U Donjecku ponovo gađane stambene četvrti -   Tokom protekla 24 sata vojne snage pod komandom Kijeva prekršile su primirje devet puta. Najintenzivnija artiljerijska vatra više puta je otvarana na stambene kvartove Donjecka.

U međuvremenu u gradu se očekuje uspostavljanje redovnog vodonabdevanja, do čijeg je prekida došlo u granatiranju od 18. novembra. Juče je završena popravka oštećenih linija dalekovoda, koji snabdevaju pumpnu stanicu. Voda se stanovništvu za sada dostavlja u cisternama.

U susednoj Luganskoj oblasti za vreme rekonstruktivnih radova u stambenoj zgradi poginuo je jedan radnik, koji se našao na udaru kijevske artiljerije.

Video vesti za 21.11.

Donjeck uživo - kamera postavljena na zgradi



Dejstvo minobacača Narodne vojske kod Luganska

Dejstvo Narodne vojske sa VBR "Grad" po pozicijama Nacionalne garde

Dejstvo Narodne vojske po punktu kijevskih snaga

Uništeno skladište kijevskih snaga

Dejstvo VBR "Grad" Narodne vojske

Dejstvo VBR "Grad" kijevskih snaga 

Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 21.11. 

Kijev optužio Rusiju da je granatirala kijevske snage -   Kijevske snage su optužile je Rusiju da je sa svoje teritorije granatirala Ukrajinu, po prvi put od potpisivanja sporazuma o primirju početkom septembra u Minsku. "Proteklog dana, po prvi put od potpisivanja minskog sporazuma, napad na ukrajinsku teritoriju je počeo iz Ruske Federacije", rekao je portparol kijevskih snaga Andrej Lisenko.

Ukrajina proslavlja prvu godišnjicu Evromajdana -   Ukrajina danas obeležava godišnjicu početka Evromajdana kao državni praznik – Dan dostojanstva i slobode.

Osim toga, Kijev se sprema da ovih dana obeleži i deset godina „narandžaste revolucije“.

Po celoj zemlji se organizuju mitinzi i šetnje. Za održavanje reda u Kijevu je angažovano 3.000 policajaca. Na ulazima u grad se nalaze kontrolni punktovi, a na metro stanicama dežuraju kinolozi.

Pre godinu dana, 21. novembra 2013. godine, demonstranti su se okupili na glavnom trgu Kijevu – Majdanu nezavisnosti – u znak protesta protiv odluke predsednika Viktora Janukoviča da suspenduje pripremu za potpisivanje Sporazuma o asocijaciji sa EU. Akcija je prerasla u velike nerede i izazvala mnogobrojne žrtve. Posle toga se dogodio državni udar. Na vlast je došao Petar Porošenko.

Na mestu pada Boinga opet pronađeni posmrtni ostaci -   Holandski stručnjaci su opet pronašli posmrtne ostatke na mestu pada malaezisjkog aviona u Donjeckoj oblasti. Oni će najpre biti otpremljeni u Harkov na sudsko-medicinsku ekspertizu, a onda u Holandiju, gde će, takođe, biti proveden postupak identifikacije. Stručnjaci su prikupili još delova aviona. Očekuje se da će radovi na mestu nesreće trajati još nekoliko dana, mada se tačan datum završetka radova još ne zna.

Gruško: NATO bi mogao da bude deo mirnog rešenja krize u Ukrajini -   Generalni sekretar NATO naglašava nužnost pronalaženja mirnog rešenja putem pregovora. Upravo to traži Rusija od početka krize. Zemlje NATO bloka mogle bi da budu deo tog rešenja, rekao je stalni predstavnik Rusije pri NATO Aleksandar Gruško.

Zemlje NATO alijanse bi mogle da budu deo mirnog rešenja u Ukrajini, tako što će obustaviti vojnu podršku Kijevu i tražiti da on isupunjava sporazume, rekao je za agenciju RIA Novosti stalni predstavnik RF pri NATO Aleksandar Gruško. 

Ranije je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg u intervjuu estonskoj televiziji izneo stav alijanse, prema kome Rusija ima izbor – „da bude deo mirovnog sporazuma ili da izabere izolaciju“. On je rekao da Alijansa „poziva Rusiju da bude učesnica u mirovnom sporazumu“.

U ukrajinskom parlamentu formirana vladajuća koalicija - Predstavnici 5 partija: „Bloka Petra Porošenka“, „Narodnog fronta“ premijera Arsenija Jacenjuka, „Samopomoći“, „Radikalne partije“ Olega Ljaško i „Otadžbine“ su parafirali nacrt sporazuma o formiranju koalicije u parlamentu Ukrajine.

Strane su skoro mesec usaglašavale završnu varijantu dokumenta. Glavni razlog zadržavanja su bile nesuglasice između ključnih učesnika pregovora - Porošenka i Jacenjuka oko kadrovskih rešenja u budućoj vladi. Sporazum će biti potpisan 27. novembra, kada će početi sa radom i Vrhovna rada u novom sastavu.

Predsednik Litvanije svojim izjavama o RF prestigla i kijevske radikale - Predsednik Litvanije Dali Gribauskajte je svojim provokacionim izjavama o RF prestigla ekstremne izjave nacional-radikala u Kijevu, a to otežava rešavanje krize u Ukrajini, izjavio je zvanični predstavnik MSP RF Aleksandar Lukaševič.

Gribauskajte je u intervjuu lokalnoj radio stanici, govoreći o ukrajinskim događajima, nazvala RF „terorističkom državom“ i pozvala da se aktuelnom ukrajinskom režimu pruži podrška, uključujući i vojnu.

„Razumni političari većine država, koji ne pokušavaju da se dopadnu izgnanicima, već su stvarno zabrinuti zbog situacije u Ukrajini i stanjem u Evropi i svetu, se rukovode drugim,odgovornim principom“, istakla je ona.

Zapad se nalazio na ishodištu ukrajinske katastrofe - Predsednik Državne dume Rusije Sergej Nariškin smatra da se zapad nalazio na ishodištu humanitarne katastrofe u Ukrajini.

„Ukrajinski organi vlasti i zapadne institucije ne žele da primete razmere humanitarne katastrofe u regionima Donbasa“, naglasio je on. „Razumljivo je zbog čega, uostalom oni sami su bili na izvorištu te tragedije. I, izgleda, neki još uvek računaju da će stradanja stanovnike jugoistoka Ukrajine naterati na kapitulaciju. 

Tokom konflikta u Ukrajini poginulo preko 4000 ljudi - "Tokom konflikta na jugoistoku Ukrajine poginulo je preko 4000 ljudi, deset hiljada je ranjeno, a na stotine hiljada prinuđeno da napusti region", izjavila je specijalna predstavnica OEBS-a za Ukrajinu Hajdi Taljavini.

Govoreći na sednici Stalnog saveta OEBS-a ona je konflikt okarakterisala kao opasan i uznemirujući, naglasivši da kriza može da se produbi.

„Situacija u regionu se nije popravila. U okviru mnogih objekata na istoku Ukrajine vode se borbe, posebno u rejonu Donjeckog aerodroma, a takođe na prilazima Mariupolju. Niko ne može da kaže šta nas očekuje u budućnosti, da li ima mesta za novu nadu u mir, naglasila je Taljavini.

Porošenko izjavio da neće dozvoliti pridnjestrovski scenario na istoku Ukrajine - Ukrajinski predsednik Petar Porošenko na sastanku sa predsednikom parlamenta Moldavije Igorem Kormanom izjavio je da neće dozvoliti pridnjestrovski scenario na istoku Ukrajine, kaže se na sajtu predsednika Ukrajine.

Igor Koroman je naglasio je da Republike Moldavije pruža odlučnu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukajine i pozvao na mirno regulisanje situacije u Ukrajini. Petar Porošenko je istakao da će budući da dobro zna kako se razvijao konflikt u Pridnjestrovlju, učiniti sve kako ne bi dozvolio taj scenario u Ukrajini“, kaže se u saopštenju.

NATO blok brine mogućnost da Rusiji bude isporučen Mistral - Generalni sekretar NATO bloka Jens Stoltenberg, koji je stigao u jednodnevnu posetu Estoniji, izjavio je da su saveznici u Alijansi zabrinuti zbog mougćnosti da Francuska isporuči nosač helikoptera Mistral Rusiji.

Istovremenmo generalni sekretar naglasio je da se Alijansa ne bavi prodajom vojne tehnike, već svaka članica sama rešava ta pitanja.

Prvi desantni nosač helikoptera klase Mistral brod Vladivostok u skladu sa pozivom upućenom ruskoj strani, trebalo je da bude predat ruskoj Ratnoj mornarici 14. novembra, međutim primopredaja još uvek nije održana niti je jasno kada bi se to moglo dogoditi.

Ukrajina odlučila da kazni Aeroflot za letove na Krim - Državna aviokompanija Ukrajine naložila je da se ruske aviokompanije kazne za letove na Krim. Kijev smatra da su narušile vazdušni prostor Ukrajine. Iznos kazne je impresivan - skoro 17 miliona dolara. Na listi počinilaca prekršaja nalazi se 18 prevoznika, između ostali Aeroflot i Vim-avia. Ovo nije prvi takav slučaj, u avgustu je Ukrajina takođe zahtevala novac, a tada je Rosavijacija odbila da plati kaznu, rekavši da su avioni leteli iznad Krima, a to znači u vazdušnom prostoru Rusije.

Kina smatra da EU nameće Srbiji vrednosti i spoljnu politiku - "Evropska unija nameće Srbiji vrednosti i spoljnu politiku, primoravajući je da prihvati sankcije prema Rusiji u zamenu za ulazak u EU", izjavio je zamenik šefa odeljenja za međunarodne veze Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Čžou Li.

MSP Ukrajine revoltirano izjavama češkog predsednika - MSP Ukrajine je pozvalo ambasadora Češke u Kijevu Ivana Počuha na razgovor u vezi sa nedavnim izjavama češkog predsednika Miloša Zemana.

Zeman je 17. novembra izjavio da smatra bilo koju ekonomsku pomoć Ukrajini besmislenom. Osim toga on je događaje u ovoj zemlji nazvao građanskim ratom.

„U razgovoru je stavljen do znanja stav Ukrajine povodom neprihvatljivosti najnovijih izjava predsednika Miloša Zemana u vezi sa ocenom situacije u Ukrajini“, kaže se u saopštenju ministarstva spoljnih poslova. Slične izjave ne odgovaraju duhovnoj tradiciji prijateljskih češko-ukrajinskih odnosa“.

UN: U Donjeckim grobnicama mogu biti zarobljenici ukrajinske vojske - "Postoji mogućnost da je ukrajinska vojska civile, čija tela su ustanici pronašli u zajedničkim grobnicama kod Donjecka krajem septembra, prethodno zarobila i nezakonito pogubila." Ovo se kaže u izveštaju posmatračke misije Visokog komesarijata UN za ljudska prava.

Ministarstvo spoljnih poslova RF smatra da postoje ozbiljne osnovane pretpostavke da su u ubistva civila umešani vojnici iz Nacionalne garde. Kijev negira ove tvrdnje.

Delegacija NATO bloka stigla u Kijev da razmotri pitanja partnerstva - Predstavnici Saveta nacionalne bezbednosti Ukrajine, ministarstva odbrane i generalnog štaba oružanih snaga srešće se sa delegacijom NATO bloka, koja je stigla u radnu posetu u Kijev, saopšteno je na sajtu odbrambenog resora.

Cilj posete je podrška vojno-političkog dijaloga na najvišem nivou, razmatranje pojedinačnih pitanja specijalnog partnerstva između Ukrajine i NATO u odbrambenoj i vojnoj oblasti, kao i demonstracija podrške Ukrajini, koju joj pruža Alijansa, kaže se u saopštenju.

MSP RF ogorčeno zbog napada ukrajinskih snaga na posmatrače OEBS-a - Vatra koju je na predstavnike OEBS-a otvorila ukrajinska vojska nečuveni je postupak. Kijev, kao domaćin, misiji treba da obezbedi bezbednost, izjavio je zvanični predstavnik ministarstva spoljnih poslova RF Aleskandar Lukaševič.

Prema diplomatinim rečima ukrajinske vlasti sve češće komplikuju rad međunarodnim posmatračima, što je „apsolutno nespojivo sa garancijama, koje su date prilikom prihvatanja misije“.

Ministarstvo spoljnih poslova RF izrazilo je nadu da će i misija odragovati na ove neprihvatljive incidente.

Lavrov odgovorio na optužbe Stejt departmenta o nekorektnosti - Komentarišući navode Stejt departmenta SAD o navodnoj nekorektnosti, ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je rekao da ne smatra da je prekršio bilo kakve etičke norme.

Predstavnik Stejt departmenta SAD Džef Ratke rekao je da je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov ispao nekorektan kada je izneo u javnost sadržaj razgovora sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem.

Ranije je Sergej Lavrov rekao da mu je državni sekretar Džon Keri sugerisao da ne obraća pažnju na izjave predsednika Baraka Obame o tome, da Rusija predstavlja jednu od najvećih pretnji na svetu.

Merkel: Bezbednost u Evropi može biti osigurana samo u saradnji sa Rusijom - Bezbednost u Evropi može da bude osigurana samo u saradnji sa Rusijom, izjavila je u Kšižovoj nemačka kancelarka Angela Merkel, koja je zajedno sa premijerom Poljske Evom Kopač prisustvovala otvaranju izložbe posvećene 25. godišnjici poboljšanja poljsko-nemačkih odnosa.

Samo zajedno sa Rusijom možemo da osiguramo bezbednost Evrope, rekla je ona. Za nas sanckije nisu same po sebi cilj. Treba uspostaviti dijalog, dodala je Merkel.

„Poljska i Nemačka zalažu se za bezbednost i slobodu što je posebno važno u kontekstu konflikta u Ukrajini. Za nas je važno pravo na zakon, a ne na silu“, naglasila je kancelarka.

OEBS povećava broj posmatrača - Posmatračka misija OEBS-a u Ukrajini biće povećana skoro dvostruko, sa 350 do 500 ljudi, izjavio je rukovodilac Specijalne posmatračke misije OEBS-a u Ukrajini Ertugulj Apakan. On je naglasio da će polovina pomenutog broja raditi na istoku zemlje. 

Puškov: RF će precizno odreagovati na proširenje sanckija EU - RF će odgovoriti kontramerama na uvođenje novih sankcija EU prema njoj, izjavio je šef Odbora za međunarodnu politiku Državne dume RF Aleksej Puškov, na pres-konferenciji u agenciji MIA Rosija sevodnja.

On je naglasio da je Moskva generalno protiv razmenjivanja sankcija, jer je to štetno po ekonomiju i RF i EU.

Puškov smatra da EU faktički ucenjuje Srbiju. Po njegovim rečima čak iako Srbija pod pritiskom EU uvede antiruske sankcije, perspektive za njen ulazak u EU, u skorije vreme, sve jedno nema.

Puškov je naglasio da jednostrana demarkacija državne granice sa RF nagoveštava Ukrajini probleme, i da proces treba da bude zajednički, kako bi se granica pretvorila u faktor stabilnosti.

UN se zalažu za istragu korišćenja kasetne municije u Ukrajini - "Korišćenje kasetne municije na istoku Ukrajine mora biti operativno i pažljivo istraženo, upotreba tog oružja može se smatrati ratnim zločinom." Ovo se kaže u izveštaju posmatračke misije Visokog komesarijata UN za ljudska prava, posvećenom situaciji u Ukrajini.

U dokumentu je takođe naglašeno da je niz odredaba ukrajinskog zakona o lustraiciji, koji je stupio na snagu 15. oktobra, u suprotnosti sa međunarodnim pravom u oblasti ljudskih prava.

Oko milion činovnika, koji su radili za vreme mandata Viktora Janukoviča potpada pod dejstvo ovog zakona.

Rusija priprema novi humanitarni konvoj namnjen LNR i DNR - Rusija obrazuje novu partiju humanitarne pomoći namenjene Donbasu. Kako je rečeno u ministarstvu za vanredne situacije, teret će biti upućen u Donbas posle usaglašavanja preko resora.

Za sada nije poznato kada će tačno konvoj biti poslat.

Od kraja avgusta Rusija je u DNR i LNR dostavila osam hiljada tona humanitarne pomoći, hrane, vode, lekova, goriva i građevinskog materijala.

Stejt department: Lavrov pogrešno razumeo, Keri deli Obamin stav prema Rusiji - U Vašingtonu je rečeno da je ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov pogrešno razumeo Džona Kerija koji je govorio o izjavama Baraka Obame na račun Moskve. Državni sekretar nije izrazio neslaganje sa izjavama predsednika SAD o pretnji koja dolazi iz Rusije, saopštio je zvanični predstavnik Stejt departmena Džef Ratke.

Ratkeu je postavljeno pitanje u vezi sa izjavom Sergeja Lavrova, prema čijim rečima je Keri sugerisao da ne treba obraćati pažnju na izjave Obame o stavljanju Rusije na listu pretnji zajedno sa virusom ebole i ID. Novinare je interesovalo da li se Keri slaže sa mišljenjem Obame o Rusiji, na šta je diplomata odgovorio potvrdno.

Moskva računa da će Srbija voditi računa o prijateljskom i strateškom karakteru odnosa - Rusija se nada da će Srbija uzeti u obzir prijateljski karakter odnosa između Moskve i Beograda prilikom rešavanja pitanja mogućeg priključivanja sankcijama Evropske unije protiv Ruske Federacije - saopštio je portparol Ministarstva inostranih poslova RF Aleksandar Lukaševič.

„Rusija te sankcije - naglasio je Lukaševič - smatra psolutno nelegitimnim i neprijateljskim. Posebno su neprihvatljivi metodi koji naše evropske kolege koriste da bi ubedili i naterali druge zemlje da se priključe njihovoj kampanji sankcionog pritiska na Rusiju. Taj metod je delko od civilizovanog, pogotovo ako se koristi prema zemljama koje teže da stupe u EU“.

- Veoma se nadamo da će naše srpske kolege uzeti u obzir i izvagati sve okolnosti povezane sa restriktivnim pritiskom na Rusije, da će voditi računa o prijateljskom i strateškom karakteru naših odnosa sa Srbijom koje je još jednom potvrdila nedavna poseta predsednika Ruske Federacije Beogradu - naglasio je portparol MSP RF.

U Francuskoj luci porinut nosač helikoptera „Sevastopolj“- U francuskoj luci Sen Nazer porinut je drugi nosač helikoptera klase Mistral izgrađen za Rusiju pod nazivom Sevastopolj.

Ugovor o isporuci dva nosača helikoptera klase Mistral sklopljen je između francuske kompanije DCNS i Rosoboroneksporta 2011. godine. Vrednost ugovora iznosi 1,2 milijarde evra.

Prvi brod treba da stigne u naoružanje ruske flote do kraja 2014 godine, a drugi 2015 godine. SAD oštro istupaju protiv realizacije ugovora. Francuska je pod njihovim pritiskom više puta pretila da će obustaviti isporuku nosača helikoptera.

Nikolić: Srbija za sada neće uvoditi sankcije Rusiji - Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je da Srbija trenutno ne planira da uvodi sankcije Rusiji. On je ovo izjavio posle razgovora sa komesarom EU za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom, koji se nalazi u poseti Beogradu.

Pri tome Nikolić je priznao da članstvo u EU, kome Srbija teži, podrazumeva obavezu sprovođenja jedinstvene spoljne politike.

„Od Hana sam čuo isto što i vi, da Srbija nije član EU, da je samostalna u sprovođenju spoljne politike, ali da članstvo u EU podrazumeva obavezu sprovođenja jedinstvene spoljne politike“, rekao je Nikolić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Johanesom Hanom.

Po Nikolićevim rečima „danas, u ovim časovima, u ovim godinama Srbija sigurno neće uvoditi sankcije Rusiji“.
Ukrajina - iz minuta u minut -
Han je, pak naglasio da je Srbija slobodna i da se trenutno na nju ne vrši pritisak, kako bi njena politika u potpunosti bila u skladu sa spoljnom politikom EU.

„Države-članice EU pažljivo prate događaje, ali kao što sam već rekao trenutno nema nikakvog pritiska na zemlju, kako bi se ona u potpunosti uskladila sa evropskom spoljnom politikom“, rekao je Han. Pri tome, dodao je on, evropska porodica očekuje da Srbija postepeno usaglasi svoju politiku sa evropskom, uključujući i spoljnu politiku EU.

Juče je posle sastanka sa Hanom premijer Aleksandar Vučić još jednom je izjavio da njegova zemlja ne planira da uvodi sankcije Rusiji.

„Naš strateški cilj jeste put u EU, ali mi nećemo uvoditi sankcije Rusiji“.

,

Komentari (0) Dodaj komentarOSTALE VESTI IZ RUBRIKE Ukrajina i Novorusija – iz minuta u minut - 21.11.[2014-11-22 13:32:29]

 Situacija na frontu (Narodna vojska) - kliknuti za uvećanje    Situacija na frontu (kijevske snage) - kliknuti za uvećanje Ispod se nalazi...

Da li će se Srbi prepoloviti ili će preuzeti Putinov recept?[2014-11-21 14:19:04]

Višečlana porodica ponovo mora postati simbol Srbije

Dačić: Ostajemo pri svome, nećemo da uvodimo sanckije Rusiji[2014-11-21 13:55:05]

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je danas da se pozicija Srbije prema Rusiji po pitanju uvođenja sankcija nije promenila

Ukrajina proslavlja prvu godišnjicu Evromajdana[2014-11-21 12:40:37]

Ukrajina danas obeležava godišnjicu početka Evromajdana kao državni praznik – Dan dostojanstva i slobode. Osim toga, Kijev...

Na mestu pada Boinga opet pronađeni posmrtni ostaci[2014-11-21 12:33:29]

Holandski stručnjaci su opet pronašli posmrtne ostatke na mestu pada malaezisjkog aviona u Donjeckoj oblasti. Oni...

Moldavija Gaspromu podnosi plan za izmirenje duga od 400 miliona dolara[2014-11-21 12:28:24]

Moldavija će podneti Gaspromu plan izmirenja duga za gas krajem ove ili početkom sledeće godine, izjavio...

Gruško: NATO bi mogao da bude deo mirnog rešenja krize u Ukrajini[2014-11-21 12:25:42]

Generalni sekretar NATO naglašava nužnost pronalaženja mirnog rešenja putem pregovora. Upravo to traži Rusija od početka...

U ukrajinskom parlamentu formirana vladajuća koalicija[2014-11-21 12:23:55]

Predstavnici 5 partija: „Bloka Petra Porošenka“, „Narodnog fronta“ premijera Arsenija Jacenjuka, „Samopomoći“, „Radikalne partije“ Olega Ljaško...

U Rusiji ove godine registrovana rekordna žetva pirinča[2014-11-21 12:13:49]

U Rusiji je ove godine zabeležen rekordni rod pirinča za 15% veći nego prošle ili u...

Predsednik Litvanije svojim izjavama o RF prestigla i kijevske radikale[2014-11-21 12:12:24]

Predsednik Litvanije Dali Gribauskajte je svojim provokacionim izjavama o RF prestigla ekstremne izjave nacional-radikala u Kijevu,...


NAJNOVIJE VESTI

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ukrajina i Novorusija – iz minuta u minut - 22.11.

Izvor: Vostok.rs, 23.Nov.2014, 14:11

23.11.2014. -.. Situacija na frontu (Narodna vojska) - kliknuti za uvećanje .. ..Situacija na frontu (kijevske snage) - kliknuti za uvećanje..Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji - sačekati da se učita ili pogledajte u punom ekranu..Ispod se nalazi interaktivna...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.