Izvor: Vostok.rs, 12.Feb.2016, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 11.02.

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
 
Situacija na frontu za 08.02. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje



Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 


 
VIDEO VESTI



Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 11.02
.



Stanje na frontu - .




 
 
Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 11.02.



Stoltenberg: Nema direktne pretnje od strane Rusije - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da Severnoatlantska alijansa u ovom trenutku ne vidi direktnu opasnost od Rusije.

U Severnoatlantskoj alijansi ne smatraju da Rusija u ovom trenutku predstavlja nekakvu pretnju po članice NATO-a, izjavio je na konferenciji za štampu u Briselu generalni sekretar organizacije Jens Stoltenberg.

„Ne vidimo nikakvu direktnu pretnju NATO-u od Rusije“, rekao je on.

„Međutim, mi vidimo sve složeniju situaciju bezbednosti na jugu Evrope, povećava se nasilje i na istoku“, dodao je on.

„I Rusija investira više sredstava u odbranu već godinama, izvodi vojne vežbe uz blagovremeno obaveštavanje javnosti, spremna je da iskoristi vojnu silu za zastrašivanje svojih suseda“, rekao je Stoltenberg.

Prema rečima generalnog sekretara, „ovi problemi su tražili reakciju NATO-a, što se odrazilo kao najveće jačanje Alijanse od vremena Hladnog rata, kako po snazi, tako i po sredstvima“.   

On je naveo da, između ostalog, NATO formira snage za brzo reagovanje.

„Ne vidimo direktnu pretnju, ali ipak treba da se pripremimo za situaciju bezbednosti koja se komplikuje“, naglasio je generalni sekretra NATO-a.

Uvođenje kontrasankcija pokazalo se korisnim za ruske poljoprivrednike - Uvođenje kontrasankcija pokazalo se korisnim za ruske poljoprivrednike, oni su se brzo snašli u toj situaciji, izjavio je premijer Rusije Dmitrij Medvedev na sednici Vlade.

Uvođenje kontrasankcija se pokazalo korisnim za naše poljoprivrednike. Treba priznati: oni su se brzo snašli u novim uslovima, uspeli su da zauzmu oslobođeno mesto na tržištu“, konstatovao je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

„Mere za zamenu uvoza u poljoprivredi koje smo preduzeli poslednjih godinu omogućili su da se sačuva tempo rasta u ovoj grani“, naveo je Medvedev.

Medvedev je naveo da je poljoprivreda jedna od malog broja grana koje „nastavljaju prilično siguran rast čak i uslovima ukupnog ekonomskog pada“.

Premijer je podsetio da je prošle godine bilo sakupljeno više od 104 miliona tona pšenice. Poboljšana je situacija i u mesnoj industriji.

„Imali smo značajne uspehe poslednje godine sa tačke gledišta bezbednosti hrane“, naglasio je premijer.

NATO povećava vojno prisustvo na Crnom moru - NATO namerava da poveća vojno prisustvo u crnomorskom regionu, izjavio je generalni sekretar Severnoatlantske alijanse Jens Stoltenberg uoči sastanka ministara odbrane iz 28 zemalja u Briselu.

„Upravo ćemo povećanjem vojnog prisustva na Crnom moru osigurati naše prevashodstvo u regionu i na taj način obezbediti sve što je neophodno kako bi se sprovodio nadzor i izviđanje“, rekao je on.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije reagovalo je na širenje snaga  NATO-a, upozorivši da se na taj način povećava pretnja bezbednosti Evrope.

Predstavnik Ministarstva zadužen za kontrolu naoružanja Mihail Uljanov rekao je da je NATO na ivici da naruši osnovu tačku dokumenta kojim se definišu odnosi između Alijanse i Rusije. 

Prema njegovim rečima, NATO se prema tom dokumentu obavezao da ne razmešta velike vojne snage u blizini granica sa Rusijom.

NATO će pojačati vazdušnu odbranu Turske

NATO je odlučio da nastavi sa raspoređivanjem baterija raketa „patriot“ kako bi pojačao vazdušnu odbranu Turske, izjavio je Stoltenberg.

„Krajem prošle godine smo usaglasili mere bezbednosti za Tursku — sa izviđačkim avionima avaks, vazdušnim patrolama, pojačanim pomorskim prisustvom u Sredozemnom i Crnom moru“, rekao je Stoltenberg na sastanku ministara odbrane NATO-a.




Video vesti za 11.02.




MO LNR o situaciji na frontu

Basurin o situaciji na frontu

Granatiranje Donjecka - Oktobarski rejon

Četiri civila poginula u napadu kijevskih snaga
Ukrajina - iz minuta u minut -


  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 11.02.

Izvor: Vostok.rs, 12.Feb.2016

  . Interaktivna mapa situacije na frontu u Siriji - Kliknuti ovde ili na mapu ispod. . . Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava i vazdušnih udara Rusije u Siriji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod. . . . . .   OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.