Ukrajina garantuje Evropi isporuke ruskog gasa

Izvor: Blic, 31.Okt.2014, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina garantuje Evropi isporuke ruskog gasa

Premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk poručio je danas, nakon postizanja gasnog sporazuma sa Rusijom, da će Ukrajina garantovati isporuke gasa Evropi preko svoje teritorije, da bi osigurala da se Moskvi ne ostavi prostor za ucene.

Jacenjuk je takođe kritikovao projekat Južni tok za transport ruskog gasa Evropi preko Crnog mora.

"Nećemo Rusiji dati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << priliku da ucenjuje Ukrajinu i Evropu različitim tokovima gasa", poručio je on.

Trilateralni pregovori Evropske unije, Ukrajine i Rusije okončani su sinoć u Briselu dogovorom koji će obezbediti nesmetan dotok gasa u Evropu ove zime. Evropski komesar za energetiku Ginter Etinger izjavio je da je pronađen način da Ukrajina otplati 3,1 milijardu dolara dosadašnjeg duga za gas, plus 1,5 milijardi avansa za buduće isporuke Gaspromu, uz garancije EU i međunarodnih finansijskih institucija.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

UKRAJINA GARANTUJE: Evropi će biti isporučen ruski gas

Izvor: Telegraf.rs, 01.Nov.2014, 07:41

- Nećemo Rusiji dati priliku da ucenjuje Ukrajinu i Evropu različitim tokovima gasa - poručio je premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk..Premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk poručio je, nakon postizanja gasnog sporazuma sa Rusijom, da će Ukrajina garantovati isporuke gasa Evropi preko svoje teritorije,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.