Ukrajina će nastaviti da se zalaže za pravdu

Izvor: B92, 29.Jul.2015, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ukrajina će nastaviti da se zalaže za pravdu"

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko obećao je da će nastaviti da se zalaže za pravdu uprkos ruskom vetu na rezoluciju o osnivanju suda za obaranje aviona MH17

"Rezultat glasanja u Savetu bezbednosti UN o obaranju aviona MH17 - 11 glasova za osnivanje suda, tri uzdržana i samo Rusija protiv", napisao je na svom Fejsbuk profilu Porošenko, prenosi AFP.

"Rezultati sami govore za sebe, ali Ukrajina se neće tu zaustaviti", naveo je on, dodajući da krivci moraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti kažnjeni.

Rusija je ranije danas uložila veto na rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o osnivanju međunarodnog suda za utvrđivanje odgovornosti za obaranje aviona "Malezija erlajnsa", koji je pogođen 17. jula prošle godine iznad istočne Ukrajine, kada je poginulo svih 298 putnika i članova posade.

Od ukupno 15 članova Saveta bezbednosti, 11 je glasalo za rezoluciju, koju su sačinili Malezija, Australija, Belgija, Holandija i Ukrajina, javio je AFP.

Rusija je iskoristila pravo veta, a od glasanja su se uzdržali Kina, Angola i Venecuela.

Ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin je nakon glasanja upitao na osnovu čega se garantuje da će takva istraga suda biti nepristrasna i kako će istraga odoleti agresivnoj propagandi medija, naveo je AFP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Porošenko: Ukrajina će nastaviti da se zalaže za pravdu

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jul.2015

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko danas je obećao da će nastaviti da se zalaže za pravdu uprkos ruskom vetu na rezoluciju UN o osnivanju međunarodnog suda za utvrđivanje odgovornosti za obaranje aviona "Malezija erlajnsa" na istoku Ukrajine..."Rezultat glasanja u Savetu bezbednosti UN o obaranju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.