Izvor: Blic, 29.Avg.2016, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina: Romi na meti napada zbog ubistva devojčice

Ukrajinska policija izmestila je grupu od desetak Roma iz jednog sela na jugu zemlje pošto su drugi meštani napali njihove domove.

Stanovnici Loščinivke, sela na samo nekoliko kilometara od Rumunije, napali su kuće Roma tokom vikenda u znak odmaze zbog ubistva devetogodišnje devojčice.

Nasilje je izbilo u subotu kada je pronadjeno telo devojčice, a osumnjičen za ubistvo je 21-godišnji Rom koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u pritvoru, naveo je Bi-Bi-Si. Kuće Roma su zapaljene, ali tom prilikom niko nije povredjen.

Policija navodi da je devojčica najverovatnije silovana.

Policija je narednog dana upućena u to selo pošto su meštani pretili Romima.

Ukrajinska policija navodi da je u selu situacija trenutno pod kontrolom i da su tamo raspoređene dodatne snage.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ukrajina: Romi na meti napada zbog ubistva devojčice

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Avg.2016

Ukrajinska policija izmestila je grupu od desetak Roma iz jednog sela na jugu zemlje pošto su drugi meštani napali njihove domove...Stanovnici Loščinivke, sela na samo nekoliko kilometara od Rumunije, napali su kuće Roma tokom vikenda u znak odmaze zbog ubistva devetogodišnje devojčice...Nasilje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.