Uhapšen saveznik bivšeg ukrajinskog predsednika

Izvor: Telegraf.rs, 31.Jul.2016, 06:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen saveznik bivšeg ukrajinskog predsednika

Ukrajinske vlasti saopštile su danas da su uhapsile jednog od glavnih saveznika bivšeg predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča, optuženog za "podrivanje teritorijalnog integriteta" zbog podrške proruskim pobunjenicima na istoku zemlje.

Tužilaštvo je navelo da je uhapšen Oleksandar Jefremov, bivši predsednik Luganjka na istoku Ukrajine, sada u rukama proruskih pobunjenika.

Jefremov je uhapšen na kijevskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << aerodromu dok se pripremao da putuje u Austriju. Do sada Jefremovu nije bilo zabranjeno putovanje u inostranstvo.

Vlasti u Kijevu navele su da je protiv njega otvorena istraga zbog sumnje da je finansirao pobunjenike u Luganjsku.

U dvogodišnjim sukobima separatista i vlasti na istoku Ukrajine poginulo je oko 9.300 ljudi, a više od 1,5 miliona je raseljeno.

(Telegraf.rs/Beta)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.