Ubijeno šest ukrajinskih vojnika na istoku zemlje

Izvor: Blic, 24.Jul.2016, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijeno šest ukrajinskih vojnika na istoku zemlje

Šest ukrajinskih vojnika ubijeno je, a 13 je povređeno u borbama sa proruskim pobunjenicima na istoku Ukrajine, rekao je danas portparol ukrajinske vojske.

Većina vojnika poginula je tokom noćašnjeg granatiranja oko pobunjeničkog uporišta Luganska i grada Mariupolja, koji je pod kontrolom vladinih snaga, rekao je portparol Olesandar Motuzjanik.

Raste zabrinutost zbog porasta nasilja u poslednje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vreme između ukrajinskih snaga i pobunjenika koje podržava Rusija. Prošlog utorka ukrajinski zvaničnici naveli su da je sedam ukrajinskih vojnika poginulo na istoku zemlje, najveći broj poginulih u samo jednom danu od kraja maja.

Kijev i pobunjenici prihvatili su niz prekida vatre međutim sukobi se nastavljaju.

Vlasti Narodne republike Donjeck, jedne od samoproklamovanih oblasti na istoku, danas su saopštile da su ukrajinske vlaste granatirale njihove položaje više od 600 puta tokom proteklog dana, javlja ruska novinska agencija TAS.

Prema navodima UN više od 9.40 ljudi ubijeno je od kada je sukob izbio u aprilu 2014.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tri vojnika ubijena na istoku Ukrajine

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jul.2016, 13:17

Tri ukrajinska vojnika su ubijena i tri ranjena u sukobima sa proruskim pobunjenicima na istoku zemlje, rekao je danas portparol ukrajinske vojske..."U poslednja 24 časa izgubili smo tri vojnika a tri su ranjena", rekao je vojni portparol Andrij Lisenko na konferenciji za štampu...On je rekao da su...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.