UEFA zabrinuta zbog huligana: Pokrenuti postupci za nerede u Kijevu i Roterdamu

Izvor: Sportal.rs, 27.Feb.2015, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA zabrinuta zbog huligana: Pokrenuti postupci za nerede u Kijevu i Roterdamu

UEFA je izrazila zabrinutost zbog navijačkih incidenata koji su pre svega obeležili mečeve 1/16 finala Lige Evrope.

To se posebno odnosi na duele između Dinama iz Kijeva i Gengana, odnosno Fejnorda i Rome, koji su bili prekinuti zbog divljanja navijača na tribinama.

Rat u Ukrajini preneo se na trenutak i na tribine stadiona u Kijevu gde su se pristalice Dinama tukle međusobno, pa sa redarima i pokušali su >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << da dođu do protivničkih navijača, a da nije bilo iskusnog čuvara mreže Aleksandra Šovkovskog da ih svojim autoritetom smiri, ko zna šta bi bilo.

Ukrajinci će svakako biti kažnjeni za nerede, a UEFA je pokrenula disciplinski postupak, a odluka o kazni biće najverovatnije doneta 4. marta.

"Vruće" je bilo i na tribinama u Roterdamu, gde su navijači Fejnorda posle rušenja u Rimu sada pokazali i svoju rasističku stranu, s obzirom da su tamnoputog fudbalera Rome Žervinja gađali naduvanim bananama. Zbog divljanja navijača, ali i rasističkih ispada Fejnord bi mogao da bude izbačen iz evropskih takmičenja.

Na kraju kaznu bi mogla da zaradi i ekipa Bajera iz Leverkuzena zbog uvredljivog transparenta koji su njegovi navijači istakli tokom prvog meča osmine finala Lige šampiona protiv madridskog Atletika.

(Foto: Beta/AP Photo/Ermindo Armino)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.