UBIJALI RUSE A SAD BI OPET I POLJAKE: Ukrajinski fašisti RAZNELI spomenik žrtvama rata! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2017, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBIJALI RUSE A SAD BI OPET I POLJAKE: Ukrajinski fašisti RAZNELI spomenik žrtvama rata! (FOTO)

Spomenik žrtvama Drugog svetskog rata u zapadnom ukrajinskom selu kod Lavova je dignut u vazduh, saopštila je policija

Policija u Lavovu je saopstila da istražuje zločin u kom su "vandali" uništili kameni krst posvećen poljskim seljacima koje je nacistička jedinica sastavljena od ukrajinskih fašista ubila 1944. godine.

Before & after. Someone in Lviv demolished/vandalized a memorial built in ’05 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dedicated to the mass murder of Poles & Jews. via @yashalevine pic.twitter.com/0JVCHnYMFi

— Kevin Rothrock (@KevinRothrock) January 9, 2017

Snimci ukrajinskih medija pokazuju da je spomenik opljačkan, dok su dve ploče sa imenima žrtava prekrečene bojama ukrajinske zastave. Prema podacima poljskog Instituta nacionalnog sećanja, veruje se da je skoro 1.200 ljudi tada ubijeno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Uništen spomenik žrtvama Drugog svetskog rata u Ukrajini

Izvor: B92, 11.Jan.2017, 02:21

Spomenik žrtvama Drugog svetskog rata u zapadnom ukrajinskom selu kod Lavova je dignut u vazduh, saopštila je policija...Policija u Lavovu je saopštila da istražuje zločin u kom su "vandali" uništili kameni krst posvećen poljskim seljacima koje je nacistička jedinica sastavljena od ukrajinskih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.