U granatiranju Donjecka troje mrtvih

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Sep.2014, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U granatiranju Donjecka troje mrtvih

DONJECK - Najamanje tri osobe su poginule u današnjem granatiranju Donecka, na istoku Ukrajine, uprkos tome što je na snazi dogovor o poštovanju prekida vatre, saopštili su lokalni zvaničnici.

Oni su naveli da je u granatiranju povrijeđeno još pet osoba, ne saopštavajući druge detalje, poreneo je AFP.

Izvještač francuske novinske agencije je javio da je područje oko aerodroma u Donjecku pod stalnom artiljerijskom paljbom, ali kako je ranije saopštila ukrjainska >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << vojska, oni su uspjeli da odbiju nekoliko napada proruskih aktivista na aerodrom.

U garnatiranju Donjecka u nedjelju pogionulo je šest osoba, a 15 je povređeno, a dva puta je pod udar granata došao i posmatrački tim OEBS-a, saopštila je juče proruska gradska skupština.

To je bilo najveće kršenje sporazuma o prekidu vatre od postizanja dogovora 5. sepetembra.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.