Tokom prethodne nedelje kijevske snage 3734 puta napale teritoriju DNR

Izvor: Vostok.rs, 02.Jul.2016, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tokom prethodne nedelje kijevske snage 3734 puta napale teritoriju DNR

Tokom prethodne nedelje kijevske snage su 3734 puta napale teritoriju DNR. Napadali su Donjeck, Gorlovku, Jasinovatu, Dokučaevsk,Makejevku, Zajcevo, Sahanku i Kominternovo. Tokom prethodne nedelje poginula su dva vojnika i tri civila u DNR. Među civilima bila su i deca 2009 i 2010 godište.



Prema saopštenju Narodne milicije LNR kijevske snage su tokom proteklog dana 14 puta napale pozicije Narodne milicije u Pervomajsku, Kalinovu, Kalinovki, Veselogorlovki i Logvinovu. Prilikom napada ukrajinske snage su koristile i teško naoružanje zabranjeno sporazumom iz Minska. Žrtava nije bilo.



Jutros oko 10:00 kijevske snage su napale punkt u Stanici Luganskoj u vreme kad je na punktu bilo mnogo ljudi. Tom prilikom lakše je ranjen jedan civil koja je pokušao da pređe liniju razgraničenja.

Basurin o situaciji u Jasinovati


Kijevske snage nisu mirovale ni u DNR. Tokom prethodne noći oni su granatirali okolinu Donjecka, Gorlovke, Dokučaevsk, Jasinovatu kao i naselja Sahanka i Kominternovo na jugu DNR.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
srb.news-front.info

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.