Švedska u pripravnosti zbog Ukrajine

Izvor: Radio 021, 30.Avg.2014, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedska u pripravnosti zbog Ukrajine

Švedska je uvela visoki stepen pripravnosti za vojni Generalštab kao posledicu situacije u Ukrajini, saopšteno je iz švedske vojske.

"S obzirom na ozbiljnost razvoja situacije u Ukrajini, švedska vojska reaguje, između ostalih, višim stepenom upozorenja za Generalštab i intenzivirala je prikupljanje bezbednosnih podataka", navodi se u saopštenju Švedskih oružanih snaga (Försvarsmakten).

Portparol Švedske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vojske odbio je da saopšti više detalja o tome šta Švedska radi u pripremama za eventualno prelivanja sukoba iz Ukrajine na ceo region.

Rojters podseća da švedska vojska već učestvuje u međunarodnim manevrima u Finskoj, državi koja se graniči sa Rusijom i da je vojska pokrenula vojne avione kao brzi odgovor na ostrvu Gotland u Baltičkom moru, kod švedske jugoistočne obale.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.