Stiže oružje u Ukrajinu, ne zna se odakle

Izvor: Kurir, 16.Sep.2014, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže oružje u Ukrajinu, ne zna se odakle

Nemačka vlada nema saznanja ni o kakvoj isporuci oružja ukrajinskoj vladi, rekao je juče portparol nemačke kancelarke Angele Merkel Štefen Zajbert

KIJEV - Članice NATO počele su da snabdevaju Ukrajinu oružjem, saopštio je ukrajinski ministar odbrane Valerij Geletej, dok u nemačkoj vladi kažu da nemaju nikakvu informaciju o naoružavanju te zemlje.

Geletej je u intervjuu za Kanal 5 rekao da je razgovarao sa ministrima odbrane, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je naveo, vodećih zemalja sveta - onih koje mogu da pomognu Ukrajini i „koje je čuju“.

- Snabdevanje oružjem je u toku - dodao je Geletej.

- Nemačka vlada nema saznanja ni o kakvoj isporuci oružja ukrajinskoj vladi - rekao je juče portparol nemačke kancelarke Angele Merkel Štefen Zajbert.

- Pitanje da li je oružje izručeno treba da se postavi zemljama koje su to, navodno, radile. Mi nismo nijedna od tih zemalja i ja ne znam o tome - rekao je portparol Merkelove.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.