Štajnmajer protiv ulaska Ukrajine u NATO

Izvor: RTS, 23.Nov.2014, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer protiv ulaska Ukrajine u NATO

Ministar spoljnih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer rekao da se protivi ulasku Ukrajine u NATO, jer smatra da to nije realno.

Šef nemačke diplomatije je, u intervjuu za Špigel, rekao da je "za NATO moguće partnerstvo sa Ukrajinom, ali ne i članstvo", prenosi Tanjug.

Štajnmajer je naveo da ne veruje da je realno da se Ukrajina priključi Evropskoj uniji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u doglednoj budućnosti, pošto je privredna i politička modernizacija zemlje "projekat za nekoliko generacija", prenela je Raša tudej.

Rusija je nedavno pozvala Ukrajinu da ne ulazi u NATO, navodeći da je nesvrstani status u njenom najboljem interesu.

"Nema sumnje da je nesvrstan status (Ukrajine) značajan ne samo zbog osiguranja stabilnosti u evroatlantskoj zoni, već i u osnovnom nacionalnom interesu ukrajinskog naroda", rekao je tada ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Lavrov je to izjavio nakon što je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao za britansku medijsku kuću Bi-Bi-Si da Rusija traži stopostotne garancije da niko neće ni pomišljati o ulasku Ukrajine u NATO.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   NATO

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štajnmajer protiv ulaska Ukrajine u NATO

Izvor: Večernje novosti, 23.Nov.2014

Ministar spoljnih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer izjavio je da se protivi ulasku Ukrajine u NATO. Štajnmajer je rekao da smatra da je "za NATO moguće partnerstvo sa Ukrajinom, ali ne i članstvo". U intervjuu za "Špigel", Štajnmajer je naveo da ne veruje da je realno da se Ukrajina priključi...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.