Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Feb.2016, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnajmer: Sprovesti sporazum iz Minska

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer pozvao je danas na sprovođenje mirovnog plana za Ukrajinu koji je pre godinu dana sklopljen u Minsku.

Na marginama konferencije o bezbednosti u Minhenu, Štajnmajer i šefovi diplomatija Ukrajine i Rusije, Pavlo Klimkin i Sergej Lavrov, razgovarali su o situaciji na istoku Ukrajine.

U razgovoru je učestvovao i politički direktor francuskog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ministarstva spoljnih poslova Nikola de Rivijer.

Štajnmajer je izrazio nadu da Moskva i Kijev razumeju da "ne mogu u nedogled da implementiraju sporazum iz Minska".

"Još smo daleko od implementacije sporazuma iz Minska", navodi se u saopštenju koje je šef nemačke diplomatije izdao posle sastanka.

On je rekao da su ministri apelovali da do njihovog sledećeg sastanka, za koji se nemački zvaničnici nadaju da će biti početkom marta, iznesu predlozi o tome kako da se više poštuje prekid vatre i u vezi sa lokalnim izborima u istočnim ukrajinskim oblastima pod kontrolom proruskih pobunjenika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.