Soros na čelu Ukrajinske banke?

Izvor: B92, 20.Dec.2014, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Soros na čelu Ukrajinske banke?

Čuveni milijarder Džordž Soros mogao bi da se nađe na čelu Nacionalne banke Ukrajine, spekuliši mediji.

Naime, nekoliko medija prenelo je informaciju da bi ovaj svetski poznati berzanski špekulant mogao biti kandidat za tu poziciju za koju postoji još četiri kandidata.

Soros je nedavno izazvao lavinu komentara zbog autorskog teksta “Evropo" u kome je zaključio da bi SAD i države EU trebalo da se ponašaju kao da su u ratu i da ponude Ukrajini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svu neophodnu finansijsku i vojnu pomoć.

"Politika Rusije prema Ukrajini predstavlja pretnju za samo postojanje Evrope", izjavio je milijarder.

Soros nije jedini stranac među kandidatima. Tu su, naime i neki predstavnici američkih federalnih rezervi. A ime koji bi našoj javnosti takođe bilo zanimljivo je i Dominik Stros-Kan, bivši šef Međunarodnog monetarnog fonda.

Informacija je došla iz krugova bliskih predsedniku Petru Porošenku, kao i iz nekih navoda sa sednice ukrajinske Vlade.

U svakom slučaju, ko god da zauzme ovu poziciju imaće teške zadatke pred sobom, pre svega moraće da stabilizuje grivnu koja je kao i ruska rublja zabeležila dramatičan pad.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.