Soroš bi da uloži milijardu dolara u Ukrajinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2015, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Soroš bi da uloži milijardu dolara u Ukrajinu

Američki investitor Džordž Soroš spreman je da uloži jednu milijardu dolara u Ukrajinu, ako se zapadne zemlje obavežu da joj finansijski pomognu, piše danas austrijski list Standard.

"Ukrajina brani Evropsku uniju od ruske agresije i podrška razvoja te zemlje oslabiće ruskog predsednika Vladimira Putina", rekao je Soroš za Standard.

Ocenjujući da je Ukrajini neophodna finansijska pomoć od 50 milijardi evra, Soroš je rekao da je spreman da uloži jednu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << milijardu dolara (922 miliona evra) u poljoprivredu i projekte infrastrukture.

"Zapad može da pomogne Ukrajini da bi bila privlačnija za investitore", ukazao je Soroš.

Ukrajina je na ivici bankrota. Njen javni dug trebalo bi 2015. godine da iznosi 94 odsto bruto nacionalnog proizvoda (BDP), a njen spoljni dug 158 odsto BDP zbog devalvacije ukrajinske valute grivne i prazne državne kase.

Ukrajinska ekonomija, već prilično ugrožena ogromnom birokratijom i korupcijom, od prošlog aprila je dodatno opterećena sukobom na istoku zemlje s proruskim separatistima, u kojem je do sada poginulo više od 6.000 ljudi, 15.000 ranjeno, a milioni su raseljeni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Soroš planira da uloži milijardu dolara u Ukrajinu

Izvor: Blic, 30.Mar.2015

Američki investitor Džordž Soroš spreman je da uloži jednu milijardu dolara u Ukrajinu, ako se zapadne zemlje obavežu da joj finansijski pomognu, piše danas austrijski list Standard..."Ukrajina brani Evropsku uniju od ruske agresije i podrška razvoju te zemlje oslabiće ruskog predsednika Vladimira...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.