Sevilja odbranila titulu prvaka Lige Evrope

Izvor: Radio 021, 27.Maj.2015, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sevilja odbranila titulu prvaka Lige Evrope

Fudbaleri Sevilje odbranili su trofej Lige Evrope, pošto su večeras u Varšavi pobedili ukrajinski Dnjepar sa 3:2 (2:2).

Junak veoma zanimljive utakmice bio je dvostruki strelac Karlos Baka u 31. i 73. minutu, pogodak je dao i njegov saigrač Gregož Krihovijak u 28, dok su golove za Dnjepar postigli Nikola Kalinić u 7. i Ruslan Rotan u 44.

Sevilja je na taj način postala najuspešniji tim u drugom po >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << redu evropskom takmičenju jer je po četvrti put prigrabila trofej, sve u poslednjih devet godina (2006, 2007, 2014, 2015).

Ukrajinci su došli u vođstvo već na startu meča kada je Kalinić dobio vazdušni duel sa odbranom Sevilje, Brazilac Mateus je centrirao, a hrvatski napadač neometan sa pet metara glavom doneo prednost. Slavlje fudbalera Dnjepra se još nije smirilo, a Sevilja je u roku od samo tri minuta preokrenula rezultat. Prvo je posle kornera i gužve u kaznenom prostoru Dnjepra Krihovjak izjednačio, a u sledećem napadu Baka je posle odličnog pasa Rejesa umakao odbrani i lako zaobišao golmana Bojka. Uporni ukrajinski tim nije se predao, pa je Rotan pogodio gol odličnim udarcem iz slobodnjaka za 2:2.

U drugom poluvremenu nije viđeno previše lepog fudbala, a prelomni trenutak desio se u 73. minutu kada je Baka ponovo pobegao odbrani Dnjepra i novim pogotkom timu doneo veliko slavlje.

Ekipa Unaija Emerija će naredne sezone igrati u Ligi šampiona, što je izborila kao pobednik Lige Evrope.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sevilja, novi - stari šampion Lige Evrope

Izvor: RTS, 28.Maj.2015, 00:01

Dnjepar - Sevilja 2:3. Istorijsko finale Lige Evrope u Varšavi pripalo je Sevilji, koja je uspela da odbrani titulu i sa četvrtim trofejom postala najuspešniji tim ovog takmičenja. Trijumfom u Ligi Evrope sevilja je izborila plasman u Ligu šampiona naredne sezone. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.