Separatisti ukrali biznis i logo Mekdonaldsu/FOTO

Izvor: B92, 01.Maj.2016, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Separatisti ukrali biznis i logo Mekdonaldsu/FOTO

U istočnoj Ukrajini separatisti prodaju hamburgere iz restorana Mekdonaldsa koji je zatvoren još pre dve godine. Novi restoran ima i drugi logo.

Lanac brze hrane Mekdonalds saopštio je da njihovi advokati rade na ovom slučaju.

Kompanija podseća da je prestala sa radom u ukrajinskom gradu Lugansk još u maju 2014. godine iz bezbednosih razloga, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon što je taj region proglasio nezavisnost.

Ali, u međuvremenu, u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici neko je nezakonito preuzeo Mekov restoran.

Fotografije koje pristižu svedoče da je restoran otvoren i da nudi hamburgere i pomfrit slične onima koje i Mek prodaje u svojim restoranima širom sveta.

Osim toga, prepoznatljivi logo Mekdonaldsa su prepravili, tako da sada postoje samo dva slova “MC”, a pored je svetlo plava-plavo-crvena zastava samoproglašene Republike.

Autentičnost fotografija još nije potvrđena, ali advokati restorana svakako sprovode istragu.

Navodi se i da umesto pakovanja koje ima Mekdonalds, hranu serviraju u obične bele plastične kese.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.