Sakašvili ne planira da bude premijer Ukrajine

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2015, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sakašvili ne planira da bude premijer Ukrajine

05.09.2015. -

Guverner Odeske oblasti Mihail Sakašvili rekao je u intervjuu za ukrajinski list „Fokus“ da ne planira da zauzme mesto premijera Ukrajine.

„Ne planiram da postanem premijer. Sve su to spekulacije i političke spletke“, izjavio je on.

Prethodno je na zvaničnom sajtu predsednika Ukrajine Petro Porošenka bila objavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << peticija sa zahtevom da se šef Odeske oblasti i bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili imenuje za premijera Ukrajine.

Mihail Sakašvili imenovan je za guvernera Odeske oblasti 30. maja ove godine.

Tokom prva tri meseca mandata on je više puta privukao pažnju javnosti. U avgustu su mu aktivisti nezadovoljni njegovom politikom podigli podrugljivi spomenik u centru Odese, na kojem je predstavljen kako žvaće kravatu. Kasnije su novog rukovodioca Odese ismejali na socijalnim mrežama zbog loše samopromocije, pošto je na policijskim vežbama pokušao da se uvuče u prtljag automobila za patroliranje.

Mihail Sakašvili je napustio Gruziju u novembru 2013. godine. Glavno tužilaštvo Gruzije ga je u odsustvu okrivilo za nekoliko krivičnih dela, među kojima je i pronevera pet miliona dolara državnih sredstava za lične potrebe. 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.