Sakašvili: Američko oružje uskoro stiže u Ukrajinu

Izvor: Vostok.rs, 02.Mar.2015, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sakašvili: Američko oružje uskoro stiže u Ukrajinu

02.03.2015. -

Odluka SAD o isporuci oružja Ukrajini je gotova na 99 odsto, izjavio je u programu ukrajinskog „5 kanala“ spoljni savetnik Petra Porošenka i bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili.

„Glavna stvar koju mi tražimo od SAD je da Ukrajina dobija defanzivno oružje. Praktično, sve je na našoj strani, javno mnjenje je na našoj strani“, izjavio je Sakašvili.

Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << sledeće nedelje će u Senatu i Kongresu SAD javno biti zatraženo da se Ukrajini preda oružje.

„Veoma je važno da se to javno čuje u Kongresu i Senatu“, naveo je Sakašvili.

Kada je predsednik izašao sa sličnom željom u Kongresu prošle godine, to je za mnoge bilo neočekivano. „Mnogi o tome nisu hteli ni da čuju“, kazao je savetnik. Ali sada, ova tema se pokreće u svim medijima i teren je prilično pripremljen, smatra on.

Sakašvili je ranije imao niz susreta sa predstavnicima komiteta Senata i Kongresa SAD sa ciljem da se dogovori o isporukama smrtonosnog oružja Kijevu.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

sputnik

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sakšvili:Američko oružje uskoro stiže u Ukrajinu

Izvor: Vesti-online.com, 02.Mar.2015

"Odluka SAD o isporuci oružja Ukrajini je gotova na 99 odsto" izjavio je u programu ukrajinskog "5 kanala" spoljni savetnik Petra Porošenka i bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili...- Glavna stvar koju mi tražimo od SAD je da Ukrajina dobija defanzivno oružje. Praktično, sve je na našoj strani,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.