STRELKOV: Treba osloboditi celu Ukrajinu od neonacista jer se rat – nikad neće završiti

Izvor: 011vodič.com, 22.Apr.2015, 02:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRELKOV: Treba osloboditi celu Ukrajinu od neonacista jer se rat – nikad neće završiti

MINISTARSTVO odbrane Donjecke Republike objavilo je da Kijev sprema provokacije protiv DNR i LNR za vreme praznovanja Dana Pobede u Donbasu.
Portparol ministarstva Eduard Basurin izjavio je da u Donjecku ne isključuju mogućnost da u napadima i provokacijama ukrajinskih snaga mogu uzeti učešća i strani vojnici i instruktori koji su počeli da obučavaju pripadnike ukrajinske armije i nacionalne garde.
Basurin je naglasio da su strani instruktori već pripremili od ukrajinskih nacionalista >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << jedinicu od 300-500 ljudi koja će izvoditi diverzntsko-izviđačke akcije i radi tog biti upućena u jedan gradić u blizini Luganska.
Ta jedinica će, prema njegovim rečima, imati zadatak da „glumi” da je jedinica Oružanih snaga Rusije.

Istovremeno se oglasio prvi ministar odbrane DNR Igor Strelkov i upozorio:
„Vreme je da se potpuno napusti koncepcija stvaranja „velikog Pridnjestrovlja”. Treba sa okretati oslobađanju cele Ukrajine od neonacista. U surotnom, rat se nikada neće završiti”.
#fakti
The post STRELKOV: Treba osloboditi celu Ukrajinu od neonacista jer se rat – nikad neće završiti appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.