STRAHUJU OD ŠIRENJA SUKOBA U UKRAJINI: Švedska uvela visoki stepen pripravnosti Generalštaba!

Izvor: Kurir, 29.Avg.2014, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAHUJU OD ŠIRENJA SUKOBA U UKRAJINI: Švedska uvela visoki stepen pripravnosti Generalštaba!

Portparol Švedske vojske odbio da saopšti više detalja o tome šta Švedska radi u pripremama za eventualno prelivanja sukoba iz Ukrajine na ceo region

STOKHOLM - Švedska je danas uvela visoki stepen pripravnosti za vojni Generalštab kao posledica situacije u Ukrajini, saopšteno je iz švedske vojske.

"S obzirom na ozbiljnost razvoja situacije u Ukrajini, Švedska vojska reaguje, između ostalih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << višim stepenom upozorenja za Generalštab u komandama i intenzivirala je prikupljanje bezbednosnih podataka" navodi se u saopštenju Švedskih oružanih snaga (Försvarsmakten), prenela je agencija Rojters.

Portparol Švedske vojske odbio da saopšti više detalja o tome šta Švedska radi u pripremama za eventualno prelivanja sukoba iz Ukrajine na ceo region.

Rojters podseća da švedska vojska već učestvuje u međunarodnim manevrima u Finskoj, državi koja se graniči sa Rusijom i da je vojska pokrenula vojne avione kao brzi odgovor na ostrvu Gotland u Baltičkom moru, kod švedske jugoistočne obale.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Švedska vojska uvela visoki stepen pripravnosti za borbu!

Izvor: Press, 29.Avg.2014

"S obzirom na ozbiljnost razvoja situacije u Ukrajini, švedska vojska reaguje, između ostalih, višim stepenom upozorenja za Generalštab u komandama i intenzivirala je prikupljanje bezbednosnih podataka" navodi se u saopštenju Švedskih oružanih snaga (Försvarsmakten), prenela je agencija Rojters. ..Portparol...

Nastavak na Press...

Švedska u pripravnosti zbog Ukrajine

Izvor: Radio 021, 30.Avg.2014, 13:02

Švedska je uvela visoki stepen pripravnosti za vojni Generalštab kao posledicu situacije u Ukrajini, saopšteno je iz švedske vojske..."S obzirom na ozbiljnost razvoja situacije u Ukrajini, švedska vojska reaguje, između ostalih, višim stepenom upozorenja za Generalštab i intenzivirala je prikupljanje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.