ŠTO DALJE OD RUSIJE: Kijev razmatra izlazak Ukrajine iz Zajednice nezavisnih država

Izvor: Telegraf.rs, 10.Okt.2016, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTO DALJE OD RUSIJE: Kijev razmatra izlazak Ukrajine iz Zajednice nezavisnih država

Kijev razmatra mogućnost istupanja Ukrajine iz članstva Zajednice nezavisnih država (ZND), izjavio je sinoć šef ukrajinske diplomatije Pavlo Klimkin televizijskom kanalu "112 Ukrajina".

Klimkin je rekao da je on dosledni pristalica izlaska iz Zajednice.

- Razmatramo pitanje izlaska (iz ZND). Imamo nekoliko desetina sporazuma koji se tiču, na primer, uzajamnog priznavanja diploma, isplata penzija. I sada završavamo posao koji će nam omogućiti da regulišemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << te sporazume. Nadamo se da ćemo uspeti da upravljamo tim sporazumima odvojeno i tada će to pitanje ponovo postati aktuelno - rekao je šef ukrajinske diplomatije.

Posle smene vlasti u Ukrajini u februaru 2014. godine, novo rukovodstvo zemlje objavilo je da namerava da odustane od učešća u radu Zajednice nezavisnih država.

Kijev je kasnije iz izvršnog komiteta te organizacije opozvao svog predstavnika Anatolija Dronja, podsetio je Sputnjik.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Isplata penzije,   Penzija

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Kijev razmatra izlazak Ukrajine iz Zajednice nezavisnih država

Izvor: Vostok.rs, 10.Okt.2016

Kijev razmatra mogućnost istupanja Ukrajine iz članstva Zajednice nezavisnih država, izjavio je u nedelju šef ukrajinske diplomatije Pavel.. . Posle smene vlasti u Ukrajini u februaru 2014. godine novo rukovodstvo zemlje objavilo je da namerava da odustane od učešća u radu Zajednice nezavisnih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.