SAD podržavaju zaključke istrage o malezijskom avionu

Izvor: RTS, 28.Sep.2016, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD podržavaju zaključke istrage o malezijskom avionu

Američki Stejt department saopštio je da podržava objavljene zaključke istrage zajedničkog istražnog tima o obaranju malezijskog aviona na letu MH-17 iznad Ukrajine 2014.
U saopštenju se navodi da "iako ništa ne može da ublaži bol onih koji su tog tragičnog dana izgubili svoje voljene, ovaj izveštaj o istrazi predstavlja još jedan korak ka privođenju pravdi odgovornih za ovaj gnusni napad", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi AP.

Međunarodni istražitelji saopštili su ranije danas da je malezijski avion na letu MH-17 2014. godine oboren raketom sistema Buk, sa područja pod kontrolom proruskih snaga na istoku Ukrajine, koji je tu dopremljen iz Rusije, ali nisu direktno optužili Moskvu, niti su naveli imena odgovornih za taj događaj.
Holandski istražitelji su na konferenciji za novinare rekli da poseduju čvrste dokaze za svoje tvrdnje, prenosi AP.
Stejt department dodaje da će SAD nastaviti da sarađuju sa zajedničkim istražnim timom i poziva i druge zemlje da to isto učine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.