SAD Kijevu: Mislite na civile

Izvor: B92, 14.Avg.2014, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD Kijevu: Mislite na civile

Američki Stejt department pozvao je Ukrajinu da pokaže uzdržanost i misli na civilne žrtve, pošto ukrajinska vojska napreduje u borbi protiv pro-ruskih snaga.

"Ukazali smo na značaj pokazivanja uzdržanosti kako bi se žrtve medju civilnim stanovništvom svele na mimimum. Pozivamo Ukrajince da preduzmu sve mere kako bi se izbegao napad na lokalno stanovništvo, dok pokušavaju da oslobode grad od separatista", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekla je portparol Stejt departmenta Mari Harf novinarima.

Harf je, posebno, zatražila od Kijeva da ne koriste oružje koje bi moglo da civile izloži većem riziku, prenela je agencija AFP.

"SAD veoma podržavaju Ukrajinace. Oni su u teškoj borbi i mi mislimo da krajnji cilj treba da bude da gradovi ne budu pod kontrolom separatista", navela je Harf i ponovio da Stejt department podržava Kijev u četvoromesečnoj borbi protiv "proruskih pobunjenika" i optuživši proruske snage da namerno koriste civilna područja za svoje oružane operacije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD Kijevu: Mislite na civile

Izvor: Akter, 14.Avg.2014

Američki Stejt department pozvao je Ukrajinu da pokaže uzdržanost i misli na civilne žrtve, pošto ukrajinska vojska napreduje u borbi protiv pro-ruskih snaga.."Ukazali smo na značaj pokazivanja uzdržanosti kako bi se žrtve medju civilnim stanovništvom svele na mimimum. Pozivamo Ukrajince da...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.