SAD: Imamo dokaze da je Rusija otvorila artiljerijsku vatru na ukrajinsku vojsku!

Izvor: Press, 25.Jul.2014, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Imamo dokaze da je Rusija otvorila artiljerijsku vatru na ukrajinsku vojsku!

"Raspolažemo novim dokazima da Rusi nameravaju da isporuče teže i moćnije višestruke raketne lansere separatističkim snagama u Ukrajini i imamo dokaze da Rusija otvara artiljerijsku vatru na položaje ukrajinske vojske", rekla je portparolka Stejt departmenta Meri Harf.

Ona je, na redovnom brifingu za novinare, navela da je reč o "obaveštajnim podacima", ali nije precizirala na čemu se ti izveštaji zasnivaju, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je Rojters.

Ukrajinski Savet bezbednosti juče je saopštio da preliminarne informacije ukazuju da je raketa koja je oborila dva aviona ukrajinskih snaga na istoku Ukrajine ispaljena iz Rusije.

PROČITAJTE JOŠ:
SVET ČEKA PAKLENO LETO: Metereolozi tvrde da će sezona kupanja trajati do novembra?
Holandski istražitelji preuzeli podatke i sa druge "crne kutije", nije bilo podmetanja ni manipulacije!
Ruski astrolog predvideo pad aviona: Saznajte još neka njegova predviđanja!
   
Rusko Ministarstvo odbrane je to danas demantovalo, navodeći da je to "pokušaj da se obmane javnost", prenela je agencija Interfaks, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika tog ministarstva.
Stalni savet Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) usvojio je danas odluku o uspostavljanju misije za nadzor rusko-ukrajinske granice.

Ambasador SAD pri OEBS Daniel Baer izrazio je, kako je saopšteno, nezadovoljstvo što je na pritisak Moskve misija ograničena na samo dva kontrolna punkta od par stotina metara širine.

Moskva je u ponedlejak pozvala, u znak dobre volje, OEBS da nadzire granicu.

Baer smatra, navedno je u saopstenju, da misiji neće biti omogućeno da sagleda pravo stanje ilegalnog protoka oružja, finansijskih sredstava i ljudstva iz Rusije.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.