SAD: Hiljade i hiljade ruskih vojnika na istoku Ukrajine

Izvor: Blic, 05.Mar.2015, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Hiljade i hiljade ruskih vojnika na istoku Ukrajine

Sjedinjene Američke Države su danas navele da su "hiljade i hiljade" ruskih vojnika sa svojom vojnom opremom prisutne na istoku Ukrajine, kao podrška separatistima koji se bore protiv ukrajinskih snaga.

"Rekla bih da se radi o hiljadama i hiljadama", rekla je pomoćnica državnog sekretara SAD Viktorija Nuland, u obraćanju komitetu američkog Kongresa upitana o broju ruskih vojnika koji se trenutno nalaze na istoku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ukrajine.

"Od decembra, Rusija je prebacila stotine komada vojne opreme, uključujući tenkove i blindirana vozila... i tešku artiljeriju. Ruska vojska ima sopstvenu strukturu komande na istoku Ukrajine, koja ide od najviših vojnih oficira do nižih vojnih rangova", dodala je Nuland.

Ona je ipak odbila da kaže više detalja o broju ruskih vojnika na istoku Ukrajine, zbog poverljivosti podataka.

"Kao što je rekao predsednik (SAD Barak Obama) nedavno, oni (Rusi) finansiraju rat, podstiču ga, upravljaju njime i kontrolišu ga", kazala je Nuland.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.