SAD: Akcije Rusije u istočnoj Ukrajini i dalje predstavljaju prepreku

Izvor: Vostok.rs, 24.Apr.2017, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Akcije Rusije u istočnoj Ukrajini i dalje predstavljaju prepreku

Američki državni sekretar Reks Tilerson uverio je predsednika Ukrajine Petra Porošenka da će američke sankcije Rusiji ostati na snazi, izjavio je v. d. portparola Stejt departmenta Mark Toner.

„Državni sekretar Tilerson je danas pozvao ukrajinskog predsednika Petra Porošenka da bi sa njim razgovarao o svojoj nedavnoj poseti Moskvi i svom signalu ruskom rukovodstvu da, iako su SAD zainteresovane za unapređenje odnosa sa Rusijom, akcije Rusije u istočnoj Ukrajini i dalje predstavljaju prepreku. Državni sekretar je naglasio da je važno da Ukrajina nastavi da ostvaruje napredak u reformama i borbi protiv korupcije“, istakao je Toner.

Tilerson i Porošenko su se složili da specijalna posmatračka misija OEBS-a igra važnu ulogu u Ukrajini i da sve strane, a posebno ustanici, moraju da sprovode Minske sporazume, dodao je Toner.

„Državni sekretar Tilerson ponovio je čvrstu posvećenost Sjedinjenih Američkih Država suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine i potvrdio da će sankcije ostati na snazi sve dok Rusija ne vrati kontrolu nad Krimskim poluostrvom Ukrajini i u potpunosti ne ispuni svoje obaveze u skladu sa Minskim sporazumima“, rekao je Toner.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Tilerson zvao Porošenka, razgovarali o poseti Rusiji

Izvor: B92, 24.Apr.2017

Vašington -- Američki državni sekretar Reks Tilerson pozvao je telefonom ukrajinskog predsednik Petra Porošenka kako bi sa njim razgovarao o svojoj nedavnoj poseti Moskvi...Tilerson je u Moskvi rekao da su SAD zainteresovane za poboljšanje odnosa sa Rusijom ali da ruske akcije u istočnoj Ukrajini...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.