Ruski tenkovi ušli u grad Amvrosijivka na istoku Ukrajine

Izvor: Blic, 27.Avg.2014, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski tenkovi ušli u grad Amvrosijivka na istoku Ukrajine

Grupa ruskih vojnika prešla je ukrajinsku granicu u oklopnim vozilima i kamionima i ušla u istočni grad Amvrosijivka, rekao je danas portparol ukrajinske vojske Andrij Lisenko.

U okršajima ukrajinskih i proruskih snaga u gradovima Horlivka i Ilovajsk poginulo je oko 200 proruskih aktivista i uništeni su tenkovi i raketni sistem, rekao je Lisenko, prenela je agencija Rojters.

Prema njegovim rečima, 13 ukrajinskih boraca je poginuo u poslednja 24 sata, a 36 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << njih je ranjeno.

Agencija AFP je navela da je viđen konvoj od oko 100 kamiona, oklopnih vozila i raketnih bacača na putu prema gradu Telmanove, na oko 80 kilometara od Donjecka i 20 kilometara od ruske granice.

- Verujemo da je reč o ruskoj opremi. Vi ne možete kupiti 100 tenkova na pijaci u Donjecku ili Lugansku - rekao je neimenovani vojni izvor francuskoj agenciji.

Ukrajinska vojska je, takođe, saopštila da je manja grupa vozila prešla granicu iz Rusije na oko 110 kilometara istočno od Donjecka i da se kreće prema tom uporištu proruskih aktivista.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.